Lidija Bačić i Lana Jurčević krše zakon, riskiraju tuđe živote i hvale se time na internetu

Lidija Bačić i Lana Jurčević krše zakon, riskiraju tuđe živote i hvale se time na internetu

 Foto: Snapchat/Instagram/YouTube

DRUŠTVENE mreže mogu biti odlična stvar za promociju, no isto tako vas mogu uvaliti u velike probleme. Hoće li Lanu Jurčević i Lidiju Bačić zbog društvenih mreža stići ruka zakona, ne zna se, no da ima materijala za to - ima.

Naime, obje pjevačice se na svojim profilima redovito hvale fotkama, videima i selfiejima, od čega mnogi nastaju tijekom vožnje. Lidija Bačić je tako na Snapchatu objavila video koji je snimala tijekom vožnje i tako riskirala svoj život i živote ljudi u njezinoj blizini.

Lana Jurčević također na Snapchatu redovito izvještava o svom životu, snimajući se tijekom vožnje. Osim toga, Instagram joj je pun fotki iz automobila te kadrova s ceste.

 

A photo posted by Lana Jurcevic Official?? (@lana_jurcevic) on

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada bi se u policiji uhvatili posla, imali bi sasvim dobar razlog da pjevačicama naplate kaznu od 500 kuna zbog kršenja Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Naime, u Zakonu stoji da "vozač motornog vozila za vrijeme vožnje ne smije upotrebljavati mobitel niti druge uređaje na način koji bi umanjili mogućnost reagiranja i sigurnog upravljanja motornim vozilom" te da se "mobitel može koristiti za vrijeme vožnje ako se upotrebljava naprava koja omogućava njegovo korištenje bez upotrebe ruke".

Imaju li Lana  i Lidija neki poseban zakonski tretman, ne zna se, no da ostali građani koriste mobitele za vrijeme vožnje jasno je kako bi se proveli.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara