Lijepo vrijeme izmamilo Hrvate iz kuća: Goran Karan uživao u piciginu, Stipe Mesić igrao golf

Foto: Biljana Gaurina, Boris Kovačev, Zoran Kusalo, Vojko Bašić, Tomislav Krišto, Jure Mišković/ Cropix

IZNIMNO sunčan i topli zimski dan izmamio je ljude diljem Hrvatske da izađu van i provedu se na otvorenom. Zagrepčani su već standardno preplavili Jarun gdje su šetali, jahali konje ili hranili labudove. Krcato je bilo i na zagrebačkoj špici. U Tkalči je vladala prava gužva i tražio se stolac više na terasama obližnjih kafića. Na špici se pojavila i Vlatka Pokos koja je u društvu prijatelja popila kavu. Poznata voditeljica pritom je u rukama držala dijete, no ne zna se čije.

Lijepo vrijeme očito je odlučio iskoristiti i Ćiro Blažević koji je viđen kako u Gajevoj sjeda u svoj skupocjeni Mercedes švicarskih registracija i vozi se u nepoznatom smjeru. Bivši predsjednik, Stjepan Mesić, viđen je u jednom zagrebačkom klubu kako provodi umirovljeničke dane igrajući golf.

Picigin u Splitu, maškare u Dubrovniku

Splićani su lijep dan iskoristili na svoj, osebujan način: igranjem picigina. Na Bačvicama se okupila ekipa zaljubljenika u ovaj sport, a među njima je bio i Goran Karan. Pjevač u kockastim kupaćim gaćicama očito je uživao u igri, bacao se za lopticom na sve strane i trčao po plićaku. Splitska Riva bila je prepuna šetača, obitelji s djecom, mladih i umirovljenika željnih sunca. U suncu su užvali i Zadrani koji su najčešće šetali uz more.

Dubrovčani su također u velikom broju izašli van i uživali u blagodatima toplog vremena. Ispred gradske kavane na Stradunu se tražio stol više, a građani su mogli uživati u pogledu na maškare koje su danas prodefilirale Stradunom. U sklopu ludih dana karnevala, u Dubrovnik su došle maškare iz Sinja, Čakovca, Viškova i župe Dubrovačke. U Poratu je također bilo živo. Neki su se čak spremali za ribolov.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara