Ljubavna pisma Elizabeth Taylor idu na aukciju

Foto: JLP

LJUBAVNA pisma Elizabeth Taylor i njenog prvog zaručnika Williama Pawleyja tijekom svibnja naći će se na aukciji. Ima ih oko 60, a datiraju još iz 1949. godine. Taylor je imala samo 17 godina kad je bila zaručena za njega, a on je bio 22-godišnji sin bivšeg ambasadora u Brazilu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Nikad nisam spoznala ovakvu ljubav. Tako je savršena, kompletna i zrela. Nikad nisam nikoga u svom životu ovako voljela i nikad neću", Taylor je pisala svom prvom zaručniku. Neka od njih napisana su ljubičastom tintom na ružičastom papiru, a u nekima se Elizabeth žali na školske ispite, svoju težinu ili napor koji osjeća zbog snimanja filmova.

Glumica, koja je proteklog tjedna umrla u 80. godini, sahranjena je na intimnoj ceremoniji u Los Angelesu. Samo dan nakon njenog pokopa mnogi predmeti vezani za nju ili inspirirani njome, stavljeni su na dražbu. Vlasnici tih predmeta vjerojatno žele iskoristiti medijsku prašinu koja se stvorila zbog velikog lika i dijela pokojne glumice kako bi postigli što bolju cijenu.

Proteklog tjedna na aukciji se našla i "Elizabeth#5", jedno od najboljih ostvarenja Andyja Warhola. Iako je prije samo nekoliko godina kupljena za tek nekoliko milijuna dolara, Hugh Grant ju je prodao za 20-ak milijuna, a sada nakon Elizabethine smrti smatra se da će postići cijenu od 30 do 32 milijuna dolara.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara