LONDONSKA KAZALIŠTA MAMAC ZA HOLIVUDSKE ZVIJEZDE

Londonski kazališni život postaje neodoljivi mamac za holivudske zvijezde spremne napustiti luksuzne prikolice i raditi za sitniš. L

Najnovija pridošlica je zvijezda "Prijatelja", Matthew Perry, koji počinje nastupati u novoj postavi predstave Davida Mameta "Sexual Perversity in Chicago" u Comedy Theatreu u Londonu 14. svibnja.

Pored njega će u toj jednočinki nastaloj 1974. godine glumiti poznate filmske i tv zvijezde Minnie Driver i Hank Azaria, a redatelj je Lindsay Posner. Pretpremijera je održana 3. svibnja.

On sigurno nije došao zbog novca. Plaća na West Endu neće pokriti čak ni najamninu njegova luksuznog stana u Londonu, no Perry (33), koji zarađuje milijun dolara po epizodi "Prijatelja", ne brine za stanje na računu.

"Na televiziju i film unosim vlastiti ego i mogu zabrljati. U kazalištu sam brzo naučio ušutiti i slušati tako da sam sebi ne smetam", kaže zvijezda koja u "Prijateljima" glumi duhovitog Chandlera Binga.

Kao i sve holivudske zvijezde prije njega, Perry je oduševljen slobodom koju mu pruža gluma u jednom od najpoznatijih kazališnih gradova svijeta. Uz to dobiva i veći kredibilitet kod kuće i povećava svoju "tržišnu vrijednost".

Ipak, uspjeh nije siguran i neki su se spotakli na londonskim kazališnim daskama. Gwyneth Paltrow i Kevin Spacey bili su hvaljeni do neba, Nicole Kidman je opisana kao "čista kazališna Viagra", a Jessica Lange ovjenčana je slavom. No Madonnu i zvijezdu serije "Dosjei X" Gillian Anderson, pokopali su mnogi kritičari.

Matt Wolf, kazališni kritičar za holivudski časopis "Variety", sumnja da će kritičari zaustaviti dotok zvijezda.

"Mislim da privlačnost Londona nikad neće izblijedjeti", izjavio je on. "Trend će se sigurno nastaviti. Gillian Anderson je dobila porazne kritike, ali je glumila još četiri mjeseca. A ako ste novi u kazalištu, ima li boljeg mjesta za početak od Londona? Mislim da Matthew Perry nije nikad profesionalno glumio u kazalištu".

Kritičarka Ruth Leon slaže se da su izvedbe holivudskih zvijezda neujednačene. "Gwyneth Paltrow je bila apsolutno fantastična, kao i Kevin Spacey. Neki, kao što je Madonna, jednostavno nisu za to i s njom je zabavni dio bio promatranje frajera iz osiguranja kraj pozornice", kaže ona.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara