Lordan Zafranović želi Dannyja DeVita u svom novom filmu

LEGENDARNI hrvatski redatelj Lordan Zafranović već godinama pokušava snimiti svoj novi film "Caruso", a čini se da se taj projekt napokon približava realizaciji.

Kontroverzni Zafranović svoj novi filmski uradak planira smjestiti u Split neposredno prije Drugog svjetskog rata, a radnja će pratiti lokalnog "redikula" Carusa, koji si umišlja da je poznati pjevač Enrico Caruso. Gostujući u emisiji "U ogledalu" crnogorske nacionalne televizije, Zafranović je najavio i da za glavnu ulogu u planu ima - Dannyja DeVita!

Zafranović smatra da bi omanji američki komičar bio savršen izbor za tu ulogu i ističe kako je već stupio u kontakt s DeVitom posredstvom njegovih producenata. "Nadamo se da ćemo uspjeti postići dogovor", kaže Zafranović, ali nije objasnio na koji način planira riješiti problem jezične barijere s obzirom da DeVito očito ne govori hrvatski. Posebno ne sa splitskim naglaskom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zafranović trenutno živi u inozemstvu i već neko vrijeme pokušava skupiti sredstva za svoj novi film kojeg najavljuje kako tragikomediju u kojem će kroz lik jednog čovjeka kojem mnoge stvari u životu nisu jasne progovoriti o atmosferi prije rata i dolasku fašizma u Dalmaciju.

Scenarij za "Carusa" napisao je književnik i dramatičar Borislav Vujčić na temelju stvarne priče o splitskom leru koji je umislio da se u njega uselila duša Enrica Carusa.

P.V.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara