Lorena Čavar: Što si lukaviji i prepredeniji, bolje ti je u manekenskim vodama

Rođena Riječanka, 20-godišnja Lorena Čavar već dvije godine živi u Zagrebu i jedna je od najzaposlenijih manekenki modne agencije Sandre Vranješ. Ipak, ističe kako se tim poslom bavi prvenstveno radi novca i ima potpuno drugačije ciljeve - upisati studij ruskog jezika na zagrebačkom Filozofskom fakultetu.

Skeptična po pitanju inozemne karijere

"Ne bih se ovim poslom htjela dugo baviti, jer je, suprotno mišljenjima, fizički i psihički jako naporan. Što si lukaviji i prepredeniji, bolje ti je u ovim vodama", ističe Lorena, koja je dosad nosila revije na Fashion Weeku, Cro a porteru, Sajmu vjenčanja i brojnim drugim eventima.

"Zvali su me u inozemstvo, ali sam po tom pitanju dosta skeptična. U Hrvatskoj u tom poslu ima dosta sumnjivih stvari, mogu misliti kako je onda vani", odgovara Lorena na pitanje misli li se pozabaviti i inozemnom manekenskom karijerom.

"Ovim se bavim prvenstveno zbog novca, ne zbog slave, pa me se ne može vidjeti na IN mjestima u gradu. Radije skuham večeru i pozovem frendice na tulum", priča nam Lorena, koja za sebe kaže da ima sve odlike horoskopskog jarca - tvrdoglavost, upornost i srčanost.

Uskoro godišnjica veze

Lorena je već godinu dana sretno zaljubljena, a za odabranika svog srca kaže da je "običan dečko iz susjedstva". Kako se javnosti nepoznatom sretniku uskoro bliži rođendan, manekenka trenutno kuje planove za dvostruko slavlje. "Često voljenim osobama priređujem iznenađenja, pa ću nešto smisliti i za dečkov rođendan i godišnjicu", kaže i dodaje da joj je važno da njezin privatni život, unatoč mogućoj medijskoj eksponiranosti, ostane privatan.

Karijera bez ulagivanja i "muljaža"

Domaća estradno-modna scena, dakle, dobiva još jednu netipičnu manekensku zvijezdu, koja bez imalo ustručavanja govori o "muljažama" u hrvatskoj modi i odlučno odbija postati dijelom scene koju, nažalost, obilježavaju uglavnom djevojke željne skandala, ili, blaže rečeno, popularnosti. Obzirom da joj zasad sasvim dobro ide, sigurni smo da će svoju manekensku karijeru nastaviti graditi kao i dosad - iskreno i bez ulagivanja, svjesna da joj život donosi puno drugih stvari koje ne uključuju šetanje po modnoj pisti.

Fotografije Lorene Ćavar možete pogledati u galeriji (gore desno), a svoj glas u izboru najljepše manekenke Wella Fashion Weeka možete joj dati ovdje. Želite li joj dati glas i u Indexovom izboru najljepše Hrvatice, učinite to ovdje.

D.K.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara