Lugomer o bolesti s kojom se bori: Pojavilo se na tjemenu, pa u pupku i na licu

Lugomer o bolesti s kojom se bori: Pojavilo se na tjemenu, pa u pupku i na licu
Foto: Instagram

HRVATSKA plus size manekenka Lucija Lugomer otkrila je da godinama ima problema sa seboreičnim dermatitisom koji se prije više od deset godina pojavio na tjemenu.

"Današnji dan i reakcija su dokaz kako sve što doživljavamo oko sebe ima veze s našim stavom. Ne znam što ćete prvo primijetiti gledajući ovu sliku ali ja prvo Što primjećujem je makeup. Znam, to mi je ‘bolna’ točka. Ali, mnoge od vas primijetit će moju kosu odnosno moj ZALIZAK! Naime, nisam o ovome još pričala s vama ali s obzirom na današnju reakciju na moj Story imam potrebu napisati vam a bome i POKAZATI nešto što je dio mene već sigurno posljednjih 8 godina", napisala je.

"Prije više od 10 godina Luciji je dijagnosticiran seboreični dermatitis. Prvenstveno se pokazao na tjemenu i tada je to doista utjecalo na moje samopouzdanje, pogotovo kada ti kolega u klupi komentira što ti je s tjemenom i otvoreno se gadi prema bijelim ljuskicama na glas a ti nemaš pojma kako mu objasniti što se dešava jer si mlada i zbunjena... Nakon toga počelo se manifestirati u pupku, u ušima i na kraju čak i na licu u dva navrata. Da skratim priču, danas je sve pod kontrolom. S potrebitim preparatima i smanjenjem stresa prihvatila sam to kao potpuni dio sebe, naučila sam živjeti s time te ono najbitnije više niti u kojem trenu ne utječe na moje samopouzdanje. Naime, prvi lijek koji sam dobila bio je pun kortikosteroida (danas ga izbjegavam na široko i debelo) te mojim pretjeranim nanošenjem došla sam do - zalizaka", otkrila je.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Danasnji dan i reakcija su dokaz kako sve sto dozivljavamo oko sebe ima veze sa nasim stavom. Ne znam sto cete prvo primjetiti gledajuci ovu sliku ali ja prvo sto primjecujem je makeup 🙈 Znam, to mi je ‘bolna’ tocka. Ali, mnoge od vas primjetit ce moju kosu odnosno moj ZALIZAK! Naime, nisam o ovome jos pricala sa vama ali ozbirom na danasnju reakciju na moj Story imam potrebu napisati vam a bome i POKAZATI nesto sto je dio mene vec sigurno posljednjih 8 godina. Prije vise od 10 godina Luciji je dijagnosticiran seboreicni dermatitis. Prvenstveno se pokazao na tjemenu i tada je to doista utjecalo na moje samopouzdanje, pogotovo kada ti kolega u klupi komentira sto ti je s tjemenom i otvoreno se gadi prema bijelim ljuskicama na glas a ti nemas pojma kako mu objasniti sto se desava jer si mlada i zbunjena...nakon toga pocelo se manifestirati u pupku, u usima i na kraju cak i na licu u dva navrata. Da skratim pricu, danas je sve pod kontrolom. Sa potrebitim preparatima i smanjenjem stresa prihvatila sam to kao potpuni dio sebe, naucila sam zivjeti s time te ono najbitnije vise niti u kojem trenu ne utjece na moje samopouzdanje. 🤷🏻‍♀️♥️ Naime, prvi lijek koji sam dobila bio je pun kortikosteroida (danas ga izbjegavam na siroko i debelo) te mojim pretjeranim nanosenjem dosla sam do - zalizaka! Evo vam ih cisto na bijelo na ovoj slici.😃 Ugl., danas si bez njih vise nisam ja - ja. Ne ocekujem cuda, ne planiram nikakve operacije presadjivanja i sl. prihvatila sam da sam to jednostavno - JA! E upravo takvo razmisljanje zelim vam svima od srca. I ovi stavovi koje slusam ‘ ne brini, danas imas super kosu dok si trudna ali nakon rodenja djece ce ti ispasti sva kosa’ cu samo ‘zacepiti’ recenicom - jel obrijati glavu stvarno najgora stvar koju si mozete zamisliti? ...jer meni nije! Mislim da bi mi bas dobro stajalo a bogme znam mnoge zene kojima gola glava stoji 10.000 puta bolje nego glava sa mrtvom - do iznemoglosti izblajhanom kosom. Iskreno se nadam da sam ovim priznanjem nekome pomogla i da ce sada znati da nije sam/sama u tome. ♥️Zapravo nemam pojma jel itko na javnoj sceni pricao o ovom ‘problemu’ pa ako vec netko treba biti prvi - ja volontiram!👍

A post shared by LUCIJA LUGOMER (@lusiluer_plussizemodel) on

Zaliske je otkrila na fotografiji koju je objavila.

"Danas si bez njih više nisam ja - ja. Ne očekujem čuda, ne planiram nikakve operacije presađivanja i sl. prihvatila sam da sam to jednostavno - JA! E upravo takvo razmišljanje želim vam svima od srca. I ovi stavovi koje slušam ‘ ne brini, danas imaš super kosu dok si trudna, ali nakon rođenja djece će ti ispasti sva kosa’ ću samo ‘začepiti’ rečenicom - jel obrijati glavu stvarno najgora stvar koju si možete zamisliti?... Jer meni nije! Mislim da bi mi baš dobro stajalo a bogme znam mnoge žene kojima gola glava stoji 10.000 puta bolje nego glava s mrtvom - do iznemoglosti izblajhanom kosom. Iskreno se nadam da sam ovim priznanjem nekome pomogla i da će sada znati da nije sam/sama u tome. Zapravo nemam pojma jel itko na javnoj sceni pričao o ovom ‘problemu’ pa ako već netko treba biti prvi - ja volontiram!", zaključila je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara