Madonna turnejom doprinosi svjetskoj ekološkoj katastrofi

IAKO je u nebrojeno navrata pozivala svoje obožavatelje da čuvaju zemlju - baš kao što to ona čini svakodnevno, brojni ekolozi zgrozili su se nakon što su glasnogovornici službene brojke turneje koja započinje večeras spektakularnim koncertom u Cardiffu objavili javnosti. Madonna, inače poznata  ekološka aktivistica i grčevita zagovornica zdravog života tijekom turneje Zemlju će zagaditi s nešto više od jedne i pol tone ugljičnog monoksida i to samo transportirajući opremu s jednog mjesta na drugo.

Stručnjaci za okoliš bacili su se na posao i izračunali kako u ovu prethodnu brojku nije ušao i podatak od 95 tona emisije štetnog ugljika koju će proizvesti Madonnin privatni zrakoplov koji će pjevačicu prevoziti jednom tjedno iz Europe u Ameriku i obratno, a njezina "posada" od 250 ljudi, između ostalih i dvanaest garderobijera, dvanaest članova benda, kiropraktičar, osobni trener, maser i šesnaest kuhara, svojim potrebama proizvesti će nekoliko tona ugljika, što je i dalje znatno manje od "rastrošne" Madonne.

"Ovo je navjerojatna emisija ugljičnog monoksida, pa čak i za kraljicu poput Madonne"

Međutim, stručnjaci su za ovu računicu uzeli samo podatke Madonninih putovanja i transporta njezine svite naglašavajući kako je nemoguće procijeniti koliko će broj ljudi posjetiti koncerte i tako dati svoj doprinos zagađivanju okoliša jer se pretpostavlja da će turneja okupiti obožavatelje sa svih strana svijeta koji na mjesto koncerta trebaju doputovati. "Ovo je nevjerojatna količina emisije štetnih tvari, pa čak i za Madonnu", rekao je John Buckley, jedan od glavnih istraživača tvrtke Carbonfootprint.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošle godine Madonna se pohvalila fanovima kako je bliska s planetom te da čak i razgovaraju

U srpnju prošle godine Madonna je bila glavna zvijezda Live Earth festivala u Londonu na kojem je, uz ostale glazbenike, okupljene fanove pokušala upozoriti koliko je bitno ekološki se osvijestiti i čuvati okoliš na individualnoj razini. Madonna je na koncertu izjavila kako često razgovara sa Zemljom, te fanove natjerala da počnu skakati na mjestu kako bi osjetili Zemlju kako diše, a njezin glasnogovornik naglasio je kako je ovo samo jedan od koraka koji slavna pjevačica poduzima ne bi li dala svoj doprinos majčici zemljici. "Madonna i njezina obitelj svjesni su katastrofe koja prijeti našem planetu i nikada ne bi učinili svjesno nešto što zemlji može nauditi", glasnogovornik je tada naglasio.

V.V.
Foto: Daily Mail

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara