"Maestro tjestenine" tvrdi da cijeli život tjesteninu kuhamo krivo i otkriva tajnu za savršeni okus
Foto: Instagram
VRHUNSKI kuhar, prozvan "Maestrom tjestenine" (The Maestro of Pasta) otkrio je jednostavne pogreške koje ljudi rade kad kuhaju tjesteninu s umakom od rajčice te podijelio svoju tajnu kako izvući najbolji okus.
Iako se čini kao jednostavno jelo, Scott Conant koji vodi restoran Fusco u New Yorku tvrdi kako ga čitav život pripremamo krivo. Naime, on vjeruje u specifičnu metodu kojom dobiva "savršeni okus".
A post shared by Scott Conant® (@conantnyc) on
Njegova ultimativna tajna je ta da trebamo umak od rajčice zaliti vodom u kojoj se kuhala tjestenina. Tvrdi da se tako dobije najbolji okus, piše New York Post.
Kaže i kako je "šaka špageta" dovoljna za jednu osobu, a kao optimalno vrijeme za kuhanje takve tjestenine preporučuje desetak minuta.
🍝🍝🍝 @fusconewyork @thepontela @mora_italian @scculinarysuite
A post shared by Scott Conant® (@conantnyc) on
U međuvremenu, on sjeckani češnjak poprži sa šačicom mljevene crvene paprike, narezanim komadima rajčice te malo soli.
Brunch preview over at @thepontela #TGIF 😏 📸: @thedailyjenny
A post shared by Scott Conant® (@conantnyc) on
Kad se rajčica počne raskuhavati, tad je savršeno vrijeme da se doda velika žlica vode u kojoj se kuhala tjestenina, tvrdi. Zatim poklopi tavu i čeka da zavrije. "Zahvaljujući dodatku vode u kojoj se kuhala pašta, umak je posoljen, ali ne previše. Osim toga, jelo ima bolju teksturu", objasnio je.
What...you don't eat 3 bowls of pasta in one sitting?? 😋 #recipedevelopment
A post shared by Scott Conant® (@conantnyc) on
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati