Manekenka postaje počasna slovačka veleposlanica u svijetu

SLOVAČKI top model Adriana Karembeu uskoro će biti imenovana "počasnom slovačkom veleposlanicom u svijetu", izvijestilo je u ponedjeljak slovačko ministarstvo vanjskih poslova.

"Gospođa Kerembeu bit će pozvana u ministarstvo vanjskih poslova u Bratislavi gdje će joj ministar vanjskih poslova Eduard Kukan uručiti specijalne vjerodajnice", rekao je glasnogovornik ministarstva Juraj Tomaga. "Ona je vrlo poznata u svijetu i učinila je puno za promociju Slovačke. Također je poznata i po brojnim karitativnim aktivnostima".

Adriana Karembeu, rođena je pod djevojačkim imenom Sklenarikova prije 33 godine u slovačkom selu Valaska. Završila je nekoliko semestara medicinskog fakulteta u Pragu, prije nego što se počela baviti manekenstvom, a svjetsku je slavu stekla kada je počela reklamirati grudnjak Wonderbra.

Sa suprugom, bivšim francuskim nogometašem Christianom Karembeuom koji sada igra za švicarski klub Servete Geneve, živi u Švicarskoj.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara