Manjkas, Kajin i Kovačević u izboru za homofoba godine

Za queer frenda godine, dakle, osobu koja je otvorena prema homoseksualnim manjinama i različitostima u društvu nominirana je Antonija Blaće, koju hrvatski homoseksualci sve više obožavaju. Tu je, naravno, i pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Gordana Lukač Koritnik, te, očekivano, Sanja Sarnavka, koordinatorica udruge B.a.B.e. U izboru za naj gayfriendy osobu našla su se i dva muškarca - urednik Feral Tribunea Viktor Ivančić te glumac Igor Hajdarhodžić.

Ipak, puno je zanimljivija kategorija homofoba 2006. godine, u kojoj urednici portala Gay.hr nisu poštedjeli čak ni biskupe. Listu predvode Miljenko Manjkas, bivši urednik Večernjaka te Aurelija Kupanovac, novinarka, koji su prošlog ljeta itekako kumovali neosnovanoj mržnji prema gay turistima na Hvaru. Portal tvrdi kako su neutemeljeno i neprofesionalno izvještavali o "pustolovinama" hvarskih posjetitelja, te tako stvorili posve krivu sliku o boravku gay turista u Hrvatskoj.

Na listu omraženih ušao je i saborski zastupnik Pero Kovačević, kojeg pamtimo po sramotnom poistovjećivanju homoseksualaca sa silovateljima, ubojicama i pedofilima. IDS-ovac Damir Kajin na listi je zbog izjave kako su "pederi postali agresivni", a Marijan Mlinarić iz HDZ-a jer se igrao znanstvenika tvrdnjom da je nakon dvije godine psihoterapije moguće promijeniti seksualnu orijentaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zaglavlje liste homofoba drži nadbiskup splitsko-makarski Marin Barišić, čiji se stavovi o homoseksualnosti, pobačaju i samohranim majkama nikako ne sviđaju hrvatskim homoseksualcima.

Po trenutnom stanju glasova, homofobom godine bit će "okrunjen" Miljenko Manjkas zajedno s kolegicom, dok je situacija u kategoriji naj queer frenda još neizvjesna.

D.K.
Foto:Večernji list

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara