Mariah Carey - golotinjom i iskrenošću prema novom albumu

Mariah Carey - golotinjom i iskrenošću prema novom albumu

UOČI izlaska novog albuma, nasljednika višestruko platinastog CD-a "The Emancipation of Mimi", Mariah Carey je časopisu "Interview" ispričala okolnosti živčanog sloma zbog kojeg je prije nekoliko godina završila u bolnici, a tom je prilikom snimila i provokativni editorijal kojim, gotovo gola, želi pokazati da i u 37. godini, nakon gotovo 20 godina provedenih u vrhu glazbene scene, i dalje izgleda besprijekorno. Treba li najprodavanijoj pjevačici u povijesti glazbe takav fotosession?

Pokrivena zavjesom, Mariah Carey slikala se za časopis "Interview", u kojem je konačno progovorila o živčanom slomu zbog kojeg je 2001. godine završila u bolnici. "Taj slom doživljavam kao nešto prijelomno i bitno u mom životu - trebala sam dotaknuti samo dno, koliko god teško da mi je tada bilo. Godinama sam samo radila i borila se protiv sustava, pa sam tako platila cijenu", kaže pjevačka diva koja dovršava novi album, najavljen za kraj godine.

"Bila sam izvan kontrole"

"Ne možeš se boriti sa sustavom kad su svi protiv tebe. Jesam li tada bila izvan kontrole? Da. Ali vjerujem da se sve dogodilo s razlogom", kaže Mariah o traumi koju je proživjela prije šest godina. Tada se, naime, razvela od supruga, diskografskog mogula Tommyja Mottole, ali je zbog ugovora morala ostati u njegovoj izdavačkoj kući. Teško je bilo, priča Mariah, odolijevati svim podmetanjima koje je doživljavala kad su joj njegovi poslovni partneri i suradnici okrenuli leđa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad je prešla u Virgin Records, snimila je film "Glitter", koji je, baš kao i njegov soundtrack, doživio debakl, pa je pjevačica potražila stručnu pomoć i nekoliko mjeseci boravila na psihijatriji. Sve je to, kaže, sad daleko iza nje - u velikom se stilu vratila na svjetsku glazbenu scenu 2005. godine, kad je objavila album "The Emancipation of Mimi", na kojem se nalazi i pjesma "We Belong Together", jedan od njezinih najvećih hitova. Upravo zato glazbeni kritičari jedva čekaju njezin novi album, kako bi ustvrdili je li Mariah zaista opet "ona stara", ili joj se uspješni album dogodio slučajno.

D.K.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara