Mariah Carey i Madonna jurišaju na glazbene rekorde Elvisa Presleya

Mariah Carey i Madonna jurišaju na glazbene rekorde Elvisa Presleya

NOVI materijali najvećih diva u američkoj glazbenoj industriji naišli su na odlične kritike i interes publike, a u prodaji će se pojaviti za mjesec dana. Poznavatelji pop kulture i trendova na američkim ljestvicama kažu kako će Madonna i Mariah Carey u novim materijalima imati nekoliko pjesama koje bi mogle završiti na vrhu Billboardove top liste singlova. Ako im to pođe za rukom, rekord Elvisa Presleya postaje prošlost, a tron izvođača s najviše hitova u SAD-u preuzima - žena.

Dominaciju Elvisa Presleya, koji i nakon trideset godina i dalje drži brojne glazbene rekorde, ugrožena je najbogatijim i najpopularnijim ženama u glazbenoj industriji. Mariah Carey, naime, poput Elvisa ima 17 pjesama koje su završile na prvom mjestu Billboardove top liste, na kojoj se pjesme rangiraju po službenoj prodaji. U pohod na Billboard i ostale top liste sutra kreće njezin novi singl "Touch My Body", kojem poznavatelji previđaju prvo mjesto, a time i novi glazbeni rekord.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim toga, njezin novi album "E=MC2" obiluje hitoidnim pjesmama od kojih se "That Chick" i "Love Song" spominju kao aduti koji bi također mogli završiti na samom vrhu i pop divu dodatno udaljiti od kolega koje pucaju na titulu "najprodavanijeg izvođača u povijesti SAD-a".

Madonna, pak, juriša na jedan drugi Elvisov rekord - Kralj rock and rolla ima 36 pjesama koje su dospjele među prvih deset na Billboardovoj top listi, baš poput kraljice popa. Njezin novi album "Hard Candy" oduševio je glazbene kritičare, a najavni singl "4 Minutes" uskoro bi, prema predviđanjima, mogao dospjeti među deset najprodavanijih i tako Elvisu skinuti još jedan od brojnih rekorda koje drži u glazbenoj industriji.

D.K.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara