Mariah Carey otkrila da pati od mentalne bolesti: "Bila sam uvjerena da je nesanica..."

Mariah Carey otkrila da pati od mentalne bolesti: "Bila sam uvjerena da je nesanica..."

Foto: Instagram

POP zvijezda Mariah Carey otkrila je da pati od bipolarnog poremećaja i krenula je s liječenjem. Pjevačica je zbog raspona glasa od pet oktava postala jedna od najuspješnijih glazbenica 1990-ih, a kaže da je odlučila izaći u javnost kako bi skinula stigmu s mentalnih bolesti.

"Sve donedavno živjela sam u poricanju i izolaciji i stalnom strahu da će netko to otkriti", rekla je za časopis People.

Carey je u kasnim 40-im godinama, a kaže da je dugo mislila da ima problema sa spavanjem, ali da se insomnija i nervoza pretvorila u lakši oblik bipolarnog poremećaja, poznat kao manična depresija.

 

I'm grateful to be sharing this part of my journey with you. @mrjesscagle @people

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A post shared by Mariah Carey (@mariahcarey) on

"Bila sam tako usamljena i tužna, čak sam osjećala krivicu što nisam radila ono što se sam trebala činiti za svoju karijeru", rekla je. Bipolarni poremećaj "vas ne mora posve određivati i ne dopuštam da me to kontrolira".

 

Pon de studio 📝 Happy St. Patrick's Day! 🍀😘❤️ #happystpatricksday

A post shared by Mariah Carey (@mariahcarey) on

Carey je priznala da pati od bipolarnog poremećaja II., koji ima blaže epizode od bipolarnog poremećaja I. Od tog poremećaja pati 2,8 posto odraslih Amerikanaca, pokazuju podaci Nacionalnog instituta za mentalno zdravlje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara