Marko Tolja ustiju punih kulena najavljuje nastup na Trsatskoj gradini

Marko Tolja ustiju punih kulena najavljuje nastup na Trsatskoj gradini

PUNIH deset dana je pjevač Marko Tolja proveo na jedrilici ploveći duž Jadrana, digavši sve četiri u zrak i napunivši baterije za daljnje pjevačke pothvate. Na svom blogu se osvrnuo na prvi koncert nakon odmora koji je održao u Vinkovcima, a koji ocjenjuje kao "u najmanju ruku odličan". "Publika i atmosfera su bili iznad svakog očekivanja. Ovim putem pozdravljam i zahvaljujem svima vama koji ste se našli tamo i pomogli mi da koncert bude više nego dobar. Oduševljen sam slavonskom publikom i naravno, kulenom", oduševljen slavonskim specijalitetima je napisao Tolja koji nakon Vinkovaca nastavlja put Splita nakon čega će održati prvi unplugged koncert na Trsatskoj gradini.

Naime, 31. kolovoza će zajedno s Olja'zz orkestrom nastupiti u Rijeci povodom obilježavanja treće obljetnice Ljeta na Gradini. Ovaj put Marka će pratiti Olja'zz unplugged orchestra u posebnim akustičnim aranžmanima i s novim sastavom studenata jazz akademije u Klagenfurtu - Zvjezdan Ružić svirat će na klaviru, Ante Zurbi na bubnju, Jan Gregorka na kontrabasu, Mario Babojelić na gitari, Olja Dešić na basu i klavijaturama te gudači kvintet kojeg čine Tea Grubišić, Nataša Veljak, Maja Veljak, Dajana Marelja i Petar Kovačić. Na koncertu će se pojaviti i posebni gosti, a to su Elvis Stanić, Ivan Pešut, Branimir Gazdik, Branko Sterpin, Henry Radanović i plesna grupa FLAME iz Rijeke.

"Inače sam ljetni tip pa mi vrućine ne smetaju"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mladi Tolja je dobar dio ljeta proveo u rodnoj Rijeci gdje je, kao i svake godine, posjećivao razne koncerte i kulturne događaje. "Inače sam ljetni tip pa mi vrućine ne smetaju i nastojim što više vremena provesti vani sa ekipom. Sva sreća u Rijeci preko ljeta ima puno kulturnih događanja pa vrlo često odlazim na razne 'open air' koncerte i slične predstave. Ove godine sam i sam dio većine tih događanja tako da sam imao čast otvoriti zadnju večer 'Liburnia jazz' festivala na opatijskoj Ljetnoj pozornici. Moram priznati da me u početku bilo malo strah kada sam vidio svoje ime u programu kraj velikana poput Etienne Mbape-a i Eliane Elias, ali i brzo se navikneš biti u takom visokom društvu", napisao je Tolja koji priprema novi singl koji bi u eter trebao biti pušten u rujnu, a koji je svojevrsna najava novog albuma na kojem već mjesecima radi punom parom.

"S obzirom da će album biti 100 posto autorski, dakle bez obrada kao prvi, i ja sam odlučno zagrizao u pisanje pjesama. Samo će vrijeme pokazati što će od svega toga na kraju ispasti. Uživajte u moru, suncu i svim ljetnim razonodama, i tko zna, možda se negdje duž obale i sretnemo", nadovezao se pjevač koji je na ovogodišnjoj dodjeli glazbenih nagrada Porin osvojio nagradu u kategoriji za najboljeg novog izvođača godine.

L.V.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara