Massimo: Korektni Arkan i potreba za masovnom amnezijom

MASSIMO SAVIĆ već se neko vrijeme polako ali sigurno udaljava iz hrvatske glazbe, ma koliko god to bio neodređen pojam. Što je u lovu na simpatije u Srbiji za tamošnje medije spreman izjaviti u Hrvatskoj ne-više-tako-popularni Massimo, saznajte u nastavku.

Ako nas sjećanje dobro služi, zadnji "veliki" Massimov samostalni koncert u Hrvatskoj održan je pred oko 200 ljudi u zagrebačkoj Tvornici.

Od toga oduzmite novinare i djelatnike kluba koji može primiti više tisuća posjetitelja, i dobili ste broj Massimovih "vjernih fanova", barem onih iz rodnog mu Zagreba.

Srpski tabloid Svet objavio je razgovor sa Massimom, koji je nedavno nastupio u revijalnom dijelu festivala u Zrenjaninu, što mu je bilo prvo pojavljivanje u Srbiji nakon punih 15 godina.

Savić je taj nastup objasnio "ispitivanjem situacije u glazbenom svijetu Srbije", a zaključak je "da sve funkcionira na vrlo profesionalnom nivou". Pjevač je najavio skore koncerte u okolici Beograda, nakon čega će "započeti s glazbenim aktivnostima u prijestolnici".

Kad se neki hrvatski glazbenik prvi put nakon rata pojavi u Srbiji, novinari srpskih tabloida obično ga obaspu pitanjima o "prethodnih deset godina", što nije zaobišlo ni Massima.

Pjevač je tako otkrio da je u zadnjih petnaest godina komunicirao s bivšim kolegama, između kojih su bili pjevačica Bebi Dol, članovi Ekatarine Velike i Električnog Orgazma.

"Često sam se viđao sa Bregovićem, Balaševićem, Borom Čorbom...Ne mogu reći da sam nerazdvojan sa tim ljudima, ali smo se sretali na obostrano zadovoljstvo."  - dodao je Savić.

Na zamolbu novinara Sveta da komentira ogromnu popularnost Marka Perkovića Thompsona u Hrvatskoj, Massimo je mrtav-hladan izjavio: "To je paradoks koji je teško objasniti. Imam totalnu amneziju kada se radi o svim negativnim stvarima koji su učinjene kako sa srpske tako i sa hrvatske strane. Svi moramo zatvoriti oči kada su neke stvari u pitanju."

"Bez obzira na poboljšanje odnosa između Srbije i Hrvatske, baš taj "Thompson fenomen" pokazuje da u Hrvatskoj još uvek postoji jaka desna struja." - dovršio je svoju briljantnu analizu ovdašnje poslijeratne situacije "hrvatski pop pjevač".

Inače, Massimo po vlastitom priznanju nikad nije uzimao droge, tako da, ako je vjerovati tomu, zapravo i nema nekog jednostavnog objašnjenja za ove bisere. Kao da pjevač misli da mu je u Hrvatskoj popularnost pala na tako niske grane da nitko neće ni pročitati ono što govori za srpske medije.

Odgovarajući na famozno pitanje "Što mislite o Ceci", na koje Svet vjerojatno već ima i copyright, Massimo se osjećao nužnim pohvaliti kako je "početkom devedesetih upoznao gospodina Arkana", koji je na njega "ostavio krajnje korektan utisak".

Vrlo suptilno, naročito ako se oni, koji još uvijek nisu shvatili potrebu za "kolektivnim zatvaranjem očiju", sjete čime se "gospodin Arkan" bavio početkom devedesetih.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara