Matija Vuica: Policija me izvukla iz kreveta, sjedim u postaji kao kriminalac

Matija Vuica: Policija me izvukla iz kreveta, sjedim u postaji kao kriminalac
Foto: Pixsell/Davor Puklavec

MATIJA VUICA na Facebooku se požalila na neugodnost koju je, kaže, doživjela rano ujutro.

"Jutros u 6 h pozvonila i pokupila me hrvatska policija, njih dvoje. Izvuklo me iz kreveta, bez rasprave, mogla sam se samo obuci i s njima u postaju u Petrinjskoj. Razlog: Nisam se odazvala pozivu na svjedočenje tj. poziv mi nije (kako piše) bio više puta uručen. U prvi mah, u šoku, nisam znala o čemu se radi, a onda sam se prisjetila", napisala je dizajnerica na Facebooku te nastavila:

"Naime prije 2 godine vozila sam se taksijem u centar i prije izlaska u Gajevoj, zbog gužve koju je napravio kamion i zakrčio promet, moj se taksista sporječkao s jednim od radnika te zaradio  preda mnom šamarčinu. Nema veze što sam ja sjedila u taksiju. Tada sam već doživjela šok i jedva izašla iz taksija....nešto kasnije  došao mi je poziv za svjedočenje na kojem sam se pojavila ali nije optuženik (taj radnik) te sam uzalud dolazila, čak u Novi Zagreb, što ima veze, imam ja vremena.. ostali pozivi, kao što piše, nisu mi uručeni pa nisam ni bila...i da skratim, sjedim u Petrinjskoj u policiji , takoreći preko puta stana gdje živim, kao zadnji kriminalac, i čekam da me odvedu na sud koji je u 9 i 30... dalje vam ostavljam na razmišljanje. Naravno da neću stići na vrijeme na posao, da sve što imam jutros dogovoreno neću napraviti,  jer ovo je daleko važnije od državne važnosti", zaključila je.

Poslali smo upit i policiji. "U odnosu na hrvatsku državljanku (61), a koju spominjete u svom upitu, obavještavamo Vas da je nadležna I. policijska postaja Zagreb zaprimila dovedbeni nalog Općinskog prekršajnog suda, a prema kojem je dužna osigurati njezin dolazak i nazočnost na raspravi, a po čemu je i postupano", odgovorili su nam.

"Zakonske odredbe koje propisuju postupanje policije po nalogu za dovođenje drugoga ovlaštenoga tijela iz Zakona o policijskim poslovima i ovlastima iz članka 44. propisuje dovođenje osobe u vremenu od 6,00 do 22,00 sati, a praksa policije je da se najčešće osobu dovodi kad se pretpostavlja da će ju se pronaći na adresi, odnosno u ranim jutarnjim satima."

"Kada postupa temeljem dovedbenog naloga suda, policija je samo upoznata s činjenicom u kojem svojstvu osobu dovodi na sud (okrivljenik, svjedok), a ne i što je predmet sudskog postupka."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara