Matko Jelavić pobjesnio jer mu Obersnel ne da novac: "Ako me išta raspiz**"

Matko Jelavić pobjesnio jer mu Obersnel ne da novac: "Ako me išta raspiz**"
Foto: Miranda Cikotic, Nel Pavletic/PIXSELL

NAKON što mu je otkazan valentinovski slavljenički koncert na splitskim Gripama, Matko Jelavić ostao je i bez koncerta u Rijeci. Oba puta razlog je isti - Jelavić bi financijsku podršku za svoje koncerte, a nje nema.

Na Facebooku je objavio svoje dopisivanje s riječkim gradonačelnikom Vojkom Obersnelom, koji ga je najprije potpuno izignorirao.

 

Prvi dopis koji je Jelavić poslao Obersnelu glasio je ovako: "Poštovanje gospodine Gradonačelniče, Gospodin župan Komadina me je preusmjerio na Vas. Evo što mi treba: Namjeravam napraviti solistički koncert u dvorani Zamet. Agencija Zoran Promocija iz Rijeke će to organizirati. Kao što vjerojatno znate, postoji jaka veza između vaše publike i mene, to traje desetljećima. Prije nekoliko godina misteriozno su nestali pozivi za koncerte, ali se moje pjesme posvuda pjevaju. Uvijek i zauvijek.

Vjerujem da znate da se danas više ne mogu raditi koncerti kao nekad. Naš svijet je izgubio povjerenje u hrvatsku glazbu, radi silnih manipulacija njome. Zato hrle na koncerte uvoznih pjevača, naročito s istoka. Ne možemo više biti sigurni koliko ćemo ulaznica prodati, a koliko ćemo biti prisiljeni podijeliti. Kako rade doslovno svi naši izvođači. Zato trebamo pomoć.

Nužno nam treba:
- Besplatno dvorana Zamet
- Ili financijska pomoć (cca 40 000 Kuna)

Mi ćemo pokriti ostale troškove – glazbenika, razglasa, svjetla, propagande, pratećih službi, prodaje ulaznica itd. Ukoliko se nekim čudom dogodi da sve ulaznice budu prodane, ja ću platiti dvoranu ili vratiti novac. Do sada bi ja platio ove troškove, ali me koncert u Lisinskom toliko financijski iscrpio, da više ne mogu. Eto, to je moja molba Vama, intervenirajte ako možete. Ako slučajno ne uspijete, koncerta neće biti. Prateći sve što se zbiva oko naše glazbe, mislim da bi ovo mogao biti moj oproštajni koncert od Vaše publike. Hvala na strpljenju i oprostite na smetnji".

Nakon toga nije dobio odgovor pa je poslao još jedan dopis: "Poštovani Gradonačelniče, kako sam u vremenskom tjesnacu, molim vas da odgovorite na moj zahtjev sa da ili ne. Hvala i pozdrav".

Nakon toga opet nije dobio odgovor pa je promijenio ton: "Poštovani Gradonačelniče, ako me išta raspizdi, to je kad mi netko uopće ne odgovori na moje dvije poruke. Vi ste dužnosnik grada, makar vaše službe trebaju odgovoriti u vaše ime."

Obersnel se tu smilovao i odgovorio glazbeniku.

"Poštovani gospodine Jelavić, mogao bih i ja napisati da me učini nervoznim, da ne ponavljam vaš izričaj, kad netko od mene traži da mu odobrim besplatno korištenje dvorane Zamet ili donaciju od 40 000 kuna. Takve zahtjeve smatram neozbiljnim pa na njih ne odgovaram. Ako baš inzistirate na odgovoru evo ga, NE DOLAZI U OBZIR."

Jelavić se odlučio ponovno pisati.

"Eto, sad ste odgovorili! Vama je moj zahtjev neozbiljan? A je li “ozbiljna” bila politika koja je razarala hrvatsku glazbu? 26 dugih godina! I Vaša također! Rijeka je rokerski grad?! Odakle Vama kvalifikacije da glazbene stilove proglašavate podobnim i nepodobnim? Imate koncerte narodnjaka u Rijeci. Znali ste da će vaša politika time uroditi jel da?", napisao je.

Njegova je bila zadnja jer mu Obersnel opet nije odgovorio.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara