Maurice Gibb umro zbog zapletaja crijeva

MAURICE GIBB, pjevač skupine Bee Gees, preminuo je zbog zapletaja tankog crijeva uzrokovanog urođenom manom, pokazali su rezultati autopsije objavljeni u četvrtak.

Gibb (53) je hospitaliziran prošlog tjedna. Prije hitne operacije zapletaja crijeva zatajilo mu je srce. Preminuo je u nedjelju, tri dana kasnije.

Autopsija obavljena u utorak nije utvrdila izravni uzrok zapletaja, no otkrila je da je pjevač rođen s deformiranim crijevom, što, tvrde stručnjaci, može uzrokovati kobne zapletaje.

Ta mana ponekad se može manifestirati jakim bolovima, ali i ne mora.

Mauriceva braća za njegovu su smrt u prvim reakcijama okrivili liječničku pogrešku.

Zajedno s braćom Robinom i Barryjem, Maurice je osnovao jednu od najpopularnijih disko-skupina, koja se diljem svijeta proslavila glazbom za film ´Groznica subotnje večeri´ iz 1977.

Bee Gees zajedno s Beatlesima, Elvisom Presleyjem, Michaelom Jacksonom i Paulom McCartneyjem spadaju u pet naslušanijih izvođača na svijetu. U 40-godišnjoj karijeri prodali su 110 milijuna albuma.

Gibb je rođen na britanskom otoku Isle of Man, a odrastao je u Manchesteru. Obitelj je emigrirala u Australiju 1958. Posljednjih godina sa suprugom Yvonne živio je u Miami Beachu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara