Max nije običan zlatni retriver - iznenadit će vas zašto nosi kravatu

Max nije običan zlatni retriver - iznenadit će vas zašto nosi kravatu
Foto: Facebook

ZLATNI RETRIVER postao je više od najboljeg čovjekovog prijatelja u maloj zajednici u Kaliforniji. Naime, postao je gradonačelnik.

Maximus Mighty Dog Mueller II., poznatiji kao Mayor Max, gradonačelnik je Idyllwilda. Zlatnog retrivera može se vidjeti u vožnji u personaliziranom kamionetu. No ne brinite se, ne vozi on.

"Njegova uloga je da svijet čini boljim mjestom pružajući bezuvjetnu ljubav i radeći mnoga dobra djela za druge", kaže Phyllis Mueller, Maxova šefica kabineta. "Moja uloga je pomoći u izvršavanju vizije gradonačelnikova ureda u Idyllwildu, što znači da ga zapravo i vodimo", dodaje.

Njih dvoje svakodnevno komuniciraju s članovima zajednice, a privlače i lokalce i turiste. "Max je sjajan", kaže posjetiteljica Andrea Valadez za KMIR TV. "Super je prijateljski raspoložen i dopustio je mom sinu da mu da poslastice."

Gradonačelnik Max u uredu je već pet godina, no on nije prvi pas koji je postao gradonačelnik Idyllwilda. Bio je to i njegov ujak 2012. godine.

"Prije šest godina, Idyllwild je odlučio izabrati gradonačelnika", kaže Mueller. "Morali ste biti lokalac, no niste mogli kandidirati sebe, već samo svog ljubimca. Na izborima su se 14 psa i dvije mačke borili za titulu gradonačelnika i odlučili smo održati glasanje kako bismo prikupili novac za spašavanje životinja. Glas je koštao jedan dolar", dodaje.

Max nije samo gradonačelnik Idyllwilda, gradića koji zbog toga ne može imati "normalne" izbore za gradonačelnika, već je postao omiljena ličnost i na društvenim mrežama.

Max i njegovi zamjenici, koji su također zlatni retriveri, cijele godine idu na dobrotvorne zabave i događaje, a svoju "funkciju" gradonačelnika zadržat će do smrti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara