Među stvarima koje su Amerikanci najviše guglali našlo se pitanje o Hrvatskoj

Među stvarima koje su Amerikanci najviše guglali našlo se pitanje o Hrvatskoj
Screenshot: YouTube

MEĐU najčešćim pretragama na Googleu među Amerikancima našlo se i jedno pitanje vezano uz Hrvatsku. I to veoma jednostavno.

"Gdje je Hrvatska?", pitali su se Amerikanci 2018. godine toliko često da je to pitanje završilo na drugom mjestu Google pretraga koje su započinjale s "gdje je". Više od toga ih je zanimalo samo gdje je Sveučilište Villanova. 

Hrvatska je uz korejski Pjongčang jedini pojam na čitavoj listi koji nije vezan uz SAD.

Popularni američki portal Travel And Leisure to je potaknulo na objavu teksta pod naslovom "Znate li vi gdje je Hrvatska? Jer nitko drugi ne zna", u kojemu su Amerikancima objasnili gdje se nalazi Hrvatska te kako najlakše doći do nje. 

"Hrvatska je popularna i totalna misterija", zaključili su novinari Travel And Leisura te nahvalili prirodne i povijesne ljepote Hrvatske, objasnili čitateljima da se kod nas snimala serija Igra prijestolja te preporučili posjet Plitvičkim jezerima. 

Inače, lista top 10 najguglanijih "gdje je", odnosno "where is" pitanja među Amerikancima izgleda ovako:

  1. Where is Villanova University
  2. Where is Croatia
  3. Where is Parkland Florida
  4. Where is Hurricane Florence
  5. Where is Hurricane Michael
  6. Where is my polling place
  7. Where is Pyeongchang
  8. Where is Amazon based
  9. Where is Paradise California
  10. Where is Prince from

 

Što su Hrvati najčešće guglali?

Google je otkrio i podatke za Hrvatsku koji su pokazali da su Hrvati u 2018. najčešće guglali Svjetsko nogometno prvenstvo. Na drugom mjestu hrvatske ljestvice je Istanbulska konvencija, a na trećem turska sapunica Istanbulska nevjesta.

Četvrti najčešće pretraživani pojam je pokojni pjevač Oliver Dragojević, koji je ujedno prvi na listi najčešće guglanih osoba. Na listi deset najčešće guglanih pojmova u Hrvatskoj ove je godine čak pet pojmova vezanih za nogomet. Na prvom mjestu je Svjetsko prvenstvo u Rusiji, peti je Dejan Lovren, šesti Luka Modrić, deveti Hrvatska - Engleska, a deseti Zlatko Dalić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara