Meghan Markle mora novinama platiti pola milijuna kuna nakon izgubljene pravne bitke

Meghan Markle mora novinama platiti pola milijuna kuna nakon izgubljene pravne bitke
Foto: Guliver Image/Getty Images

MEGHAN MARKLE morat će platiti 87.000 dolara odštete (oko 500.000 kuna) Daily Mailu za sudske troškove svibanjskog ročišta tijekom kojeg je sud odbacio dio njene tužbe protiv spomenutih novina.

Njezin glasnogovornik potvrdio je za Insider da će platiti iznos pravnih troškova. Markle je Daily Mail tužila jer je objavio odlomke privatnog pisma koje je poslala ocu te je pritom izostavio neke dijelove.

Odbacivanje tužbe

Sud je odbacio tvrdnju da su se novine ponijele nekorektno izostavljanjem tih dijelova, a i tvrdnju da su novine tim činom narušile odnos Meghan i njenog oca.

Osim zbog navedenog, vojvotkinja ih je tužila zbog zlouporabe privatnih podataka, kršenja autorskih prava i kršenja Zakona o zaštiti podataka.

"Iako sudac ne odbacuje tužbu zbog kršenja privatnosti i autorskih prava, iznenađeni smo jer su nepošteno ponašanje prozvali irelevantnim za slučaj", rekao je pravni glasnogovornik vojvotkinje nakon saslušanja u svibnju.

Borba za anonimnost

Vojvotkinja se sada bori da imena pet prijatelja koji su je branili u anonimnom intervjuu ostanu izvan javnog dometa, nakon što je od nje zatraženo da ih otkrije na sudu.

"Daily Mail nastoji privući pažnju te je ovaj slučaj više puta nazvao suđenjem stoljeća", rekao je Meghanin odvjetnik Justin Rushbrooke QC.

"Upravo je okrivljenik pokušao prisiliti Meghan da identificira imena petorice prijatelja", dodao je.

Iz Daily Maila su za Insider izjavili da nemaju namjeru otkrivati imena niti ih objaviti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara