Meni od kojeg teku sline: Pogledajte što su Kim i Trump jeli na povijesnom ručku
REBARCA od govedine i svinjetina u slatko-kiselom umaku servirala se na radnom ručku američkog predsjednika Donalda Trumpa i sjevernokorejskog vođe Kim Jong-una, spajajući tako okuse Istoka i Zapada tijekom povijesnog summita u Singapuru.
Prema jelovniku kojeg je objavila Bijela kuća, dvojica čelnika ručak su započela predjelom od koktela s kozicama i salate od avokada, salate od zelenog manga s preljevom od meda i limete začinjene primjesama iz jugoistočne Azije i svježom hobotnicom, ali i oisenom, korejskim jelom od punjenih krastavaca.
Kao glavno jelo servirao se confit od goveđih rebara (metoda pripremanja mesa u vlastitoj masnoći na laganoj vatri) s krumpirima dauphinoise (kuhanim u vrhnju s češnjakom) i brokulom kuhanoj na pari; hrskava svinjetina u slatko-kiselom umaku i pržena riža s umakom od čilija XO te korejsko jelo daegu jorim - bakalar pirjan sa sojom uz rotkvice i azijsko povrće.
Trump i Kim zasladili su se s tartletom od tamne čokolade, sladoledom od vanilije s trešnjama Haagen-Dazs te poznatom poslasticom s Francuske rivijere poznatom kao tart tropezienne, vrstom francuskog brioša s kremom od limuna i vanilije. Poslasticu je proslavila slavna francuska glumica Brigitte Bardot koja se zaljubila u taj desert tijekom boravka u St. Tropezu, na snimanju filma I Bog stvori ženu.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati