Mercedes-Benz SLR "722 Edition"

Mercedes-Benz SLR "722 Edition"

USPOMENA na legendarnu pobjedu Mercedesa 300 SLR s rednim brojem 722 na čelu s britanskim dvojcem Stirling Moss i Dennis Jenkisson nenadano je oživljena ovog vikenda kada je pedesetorici potencijalnih kupaca prikazana unaprijeđena izvedba Mercedesovog modela 722.

Specijalna i ograničena serija najatraktivnijeg Mercedesovog modela donosi brojna poboljšanja. Ona prva vidljiva svakako su povećanje snage ručno sklopljenog motora sa 617 na okruglih 650 KS (478 kW). Radi se o AMG-ovom dragulju kapaciteta 5,5 litara, V8 konfiguracije i kompresorskim prednabijanjem.

Više začina pod povećim poklopcem motora unaprijedit će ionako uvjerljive performanse. Ubrzanje do 100 km/h skraćeno je sa 3,8 na 3,6 sekundi, za postizanje 200 km/h treba "čekati" 10,2 sekundi, a maksimalna brzina skočila je na 337 km/h (prije 334 km/h).

Odabrani kolekcionari mogu računati i na bitno poboljšano podvozje, kao i gotovo unikatan interijer. Tvrđi ovjes približio je za dodatnih 10 mm vozilo prema tlu, a nove kočnice s diskovima promjera čak 390 mm doslovno ukopavaju bolid u mjestu.

Diskretne novosti vizualne prirode podrazumijevaju modifikaciju prednjeg spojlera i stražnjeg difuzora, a sve u cilju daljnjeg napretka na području aerodinamike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Interijer je obogaćen novim sjedalima, a u natjecateljskom duhu oblikovane su poluge mjenjača, te kolo upravlljača. Naravno, korištenje plemenite kože i atraktivnih detalja od jednako prestižnih materijala ovdje se uzimaju pod obaveznu stavku.

Prodaja je isključivo vezana za europsko tržište, a počela je 11. srpnja. Biti će proizvedeno svega 150 primjeraka iz serije 722. Službenih podataka o cijeni zasada nema, a strani mediji spominiju povećanje cijene od oko 20.000 eura u odnosu na serijski SLR.

Budući vlasnici imaju na raspolaganju i jednako ekskluzivnu školu sigurne i brze vožnje u sklopu SLR Safety & Speed Academy sustava kao jednog od ekskluziva SLR Club-a. Naime, jedan od instruktora je i David Coulthard, aktivni član odabranog društva pilota Formule 1.

M.N.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara