Metallica za požare donirala skoro koliko i najbogatiji čovjek na svijetu

Metallica za požare donirala skoro koliko i najbogatiji čovjek na svijetu
Screenshot: YouTube

LEGENDARNI heavy metal bend Metallica obavezao se da će donirati 750.000 australskih dolara (oko 3,5 milijuna kuna) lokalnoj australskoj vatrogasnoj službi, kao i Državnoj vatrogasnoj upravi u Victoriji, kako bi podržao njihove napore u pružanju pomoći, izvještava Rolling Stone.

"Vijesti o strahotama požara koji su zahvatili milijune hektara širom Australije, a osobito u New South Walesu i Victoriji, dolaze nam sa svih strana. Posljedice razaranja na sve stanovnike, životinje i životnu sredinu zaista slamaju srce. Molimo sve da nam se pridruže i pomognu koliko mogu", stoji u priopćenju benda.

Donacija Metallice također znači da je bend osigurao gotovo isto novca koliko i vlasnik i izvršni direktor Amazona i trenutno najbogatiji čovjek na planetu – Jeff Bezos, koji je donirao milijun australskih dolara (oko 690.000 američkih dolara). To je, kako navodi GQ, 0,000009% njegovih godišnjih prihoda. Ova svota svakako nije za podcjenjivanje, ali Bezos toliko zaradi svakih 5 minuta.

Čak je i Bezosova donacija u sjeni one koju je indirektno napravila zvijezda Instagrama, 20-godišnja Kaylen Ward, koja je obećala poslati golu fotografiju svima koji joj pošalju dokaz da su donirali barem 10 dolara. Prema procjenama, zahvaljujući njoj, prikupljeno je blizu milijun američkih dolara.

Stručnjaci su procijenili da bi šteta koju su požari napravili mogla biti procijenjena na 3 milijarde dolara. Mnoga velika svjetska imena uključila su se u pružanje novčane pomoći. Chris Hemsworth (Thor iz Marvelovog univerzuma) obećao je donirati milijun dolara, Kylie Minogue i njena obitelj obećali su 500.000 dolara, DJ Flume 100.000,  supružnici Keith Urban i Nicole Kidman obećali su 500.000. Elton John i Kylie Jenner obećali su pomoć u iznosu od milijun dolara, dok je komičarka Celeste Barber donirala čak 32 milijuna!

Jedina nejasnoća ostaje jesu li ove svote u australskim ili američkim dolarima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara