MG TF s čvrstim krovom

MG TF s čvrstim krovom

SPORTSKI odjel Rovera stvorio je još jedan automobil koji mami poglede. MG GT je nažalost samo koncept, pa će na serijsku proizvodnju trebati još pričekati.

MG GT mnogi doživljavaju kao reinkarnaciju legendarnog modela MGB GT V8, koji je prije gotovo pedeset godina bio omiljen među Britancima. Sportaš sa stilom se u novom ruhu uvelike oslanja na model MG TF, najprodavaniji sportski automobil u Velikoj Britaniji čija prodaja u posljednje tri godine neumoljivo raste.

Koncept pokreće 2.5-litreni V6 benzinski motor KV6 serije čija maksimalna snaga je podignuta na okruglih 200 KS. To bi trebalo biti sasvim dovoljno za uvjerljiva ubrzanja. Očekuje se da bi sprint do stotke mogao trajati manje od 6.5 sekundi, dok je maksimalna brzina sigurno viša od 230 km/h. Do ovih se vrijednosti došlo usporedbom sa slabijim izvedbama roadstera, te činjenicom da je aerodinamika bitno poboljšana. Naime, koeficijent otpora zraka sada iznosi solidnih 0.31.

Obilje karoserijskih detalja čini automobil iznimno privlačnim. Aerodinamični paket spojlera i 17-inčni OZ aluminijski naplatci našli su inspiraciju na beskompromisnom modelu XPower SV, što dovoljno govori o atraktivnosti britanskog dvosjeda. Prestižni dodaci, kao što su primjerice retrovizori s integriranim pokazivačima smjera i tipkom putem koje se aktivira sustav otvaranja vrata zaokružuju povoljni dojam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unutrašnjost je oplemenjena crvenom kožom i neizostavnom sportskom galanterijom, a ergonomija je na visokoj razini. Kako proizvođač još nije objavio službene snimke interijera, preostaje da pretpostavimo kako se bitno ne razlikuje od slavljeničkog modela MG TF 80th Anniversary.

Ukoliko koncept ne doživi serijsku proizvodnju, sasvim je sigurno da će se neka rješenja primijeniti na idućoj generaciji MG-ovog roadstera. To prije svega vrijedi za tvrdi krov, bez kojeg automobil ne može konkurirati u zemljama s nepovoljnijom klimom.

M.N.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara