MGM na sudu zbog filmova Burta Lancastera

NASLJEDNICI imovine pokojnog hollywoodskog glumca Burta Lancastera podnijeli su tužbu protiv filmskog diva Metro Goldwyin Mayera (MGM) zbog neisplaćenih zarada od distribucije glumčevih filmova.

U tužbi, koja je podnesena Vrhovnom sudu u Los Angelesu, traži se od MGM-a 2 milijuna dolara koliko filmska kompanija navodno duguje nasljednicima za klasike poput "Suđenja u Nuerembergu", "Ptičar iz Alcatraza" i "Elmer Gantry, šarlatan", prenosi BBC News.

Filmska kompanija za sada odbija dati bilo kakav komentar na tužbu, priopćio je glasnogovornik MGM-a Joseph Fitzgerald.

Prema tužbi MGM u razdoblju od 1996. do 2001. nije isplatio nasljednicima Lancasterove imovine zaradu od distribucije njegovih filmova.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

MGM je također optužen zbog pretjeranog naplaćivanja naknada za distribuciju te visokih kamata za produkcijske troškove.

Lancaster je umro 1994. u dobi od 80 godina nakon gotovo 50-godišnje karijere tijekom koje je snimio više od 70 filmova.

Glumac je 1960. nagrađen Oscarom za ulogu vjerskog fanatika u filmu "Elmer Gantry, šarlatan", a nekoliko je puta i nominiran za tu prestižnu nagradu, i to za filmove " Ptičar iz Alcatraza"i "Odavde do vječnosti".

Tijekom 1980-ih pojavljivao se uglavnom u sporednim ulogama, poput onih u filmovima "Lokalni junak" (1983.) i "Polje snova" (1989.).
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara