Michael Stipe napokon "izišao iz ormara" i priznao da je gay

Michael Stipe napokon "izišao iz ormara" i priznao da je gay

PJEVAČ grupe R.E.M. napokon je potvrdio "javnu tajnu" da je homoseksualac, a na progovaranje o vlastitoj seksualnosti o kojoj je, unatoč godinama glazbenog i medijskog staža odlučno šutio, potaknula ga je spoznaja da svojim priznanjem može olakšati život djeci koja, potaknuta reakcijama okoline, o tome šute.

Michael Stipe o svojoj je seksualnosti prvi put progovorio 2001. godine za časopis Time, no tada nije htio priznati da je homoseksualac, već se deklarirao kao "queer umjetnik". Situacija se promijenila - Stipe želi pomoći mladim ljudima koji su zbog osude društva primorani svoju seksualnost pretvoriti u tajnu, pa je o svemu otvoreno progovorio za časopis Spin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nadam se da će to što sam kao javna osoba potpuno otvoren o svojoj seksualnosti pomoći nekome klincu u sličnoj situaciji. Pjesma 'Chinese Brothers', primjerice, govori o nekim glupostima koje sam činio dok sam bio mlad - razdvojio sam jedan ljubavni par i onda petljao s oboje, muškarcem i ženom, što je bilo zaista ružno od mene", priznao je pjevač kultne grupe.

Michael Stipe ističe kako dosad za nikog nije imao toliko jake osjećaje da ga predstavi obitelji i medijima ali će to, ukoliko mu se dogodi ljubav, učiniti mirne duše. Uskoro ima novu priliku za upoznavanje potencijalnih ljubavnika - R.E.M. nakon izdavanja albuma "Accelerate" kreću na veliku svjetsku turneju, na kojoj "groupie-fanova" sigurno neće nedostajati.

D.K.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara