Milijunaš iz Zapadne Virginije dobio na lutriji 315 milijuna

Milijunaš iz Zapadne Virginije dobio na lutriji 315 milijuna
ANDREW WHITTAKER, 55-godišnjak, vlasnik građevinskih tvrtki iz Zapadne Virginije, već dolarski milijunaš, dobio je u srijedu 314,9 milijuna dolara težak jackpot na božićnom izvlačenju američke lutrije, najveći dobitak u povijesti koji je pokupio pojedinac.

Whittaker, iz Scott Depota u Zapadnoj Virginiji, čovjek koji je svojim građevinskim tvrtkama već zaradio milijune, prvo je zahvalio Bogu na ovakvom Božićnom poklonu, a zatim rekao da će deset posto dobitka uplatiti svojoj crkvi.

Whittaker se odlučio na isplatu u gotovini, a ne na 30 godišnjih rata, što će mu od ukupnog iznosa dobitka od od 314,9 milijuna dolara donijeti 170 milijuna dolara, a nakon odbitka poreza 111,7 milijuna dolara. Već je primio ček na 10 milijuna dolara, a ostatak od 101,7 milijuna dolara dobit će nakon dva tjedna kako to traže pravila Powerball lutrije čiji je jackpot dobio.

Osim poklona crkvi od 17 milijuna dolara Whittaker kaže da će ovaj dar s neba potrošiti na obitelj, proširiti posao, a možda kupiti i helikopter.

Dobitni brojevi na Božićnom izvlačenju bili su 53, 14, 5, 16 i 29 i Powerball broj 7.

´Želim zahvaliti Bogu što je dopustio stroju da odabere prave brojeve´, rekao je Whittaker.

Šanse za dobivanje jackpota bile su jedan prema 120
Tekst se nastavlja ispod oglasa

milijuna.

Whittaker kaže da nije redovit igrač lutrije, ali da je kupio za 100 dolara lutrijske listiće jer je jackpot bio tako visok. Igra samo kada iznos jackpota dosegne 100 milijuna dolara.

´Do sada sam za sve u mojem životu morao raditi. Ovo je prva stvar koju sam ikada dobio´, tvrdi sretni dobitnik.

Djed Božićnjak je Whittakeru donio najveći na svijetu jacpot koji je dobio pojedinac, a treći po veličini jacpot u povijesti Sjedinjenih Država.

Najveći jackpot u povijesti SAD-a u iznosu od 363 milijuna dolara dobili su u svibnju 2000. dva listića iz Michigana i Illinoisa. Drugi po veličini od 331 milijun podijelila su tri vlasnika listića u travnju.

Powerball, najveća američka lutrija, igra se u 23 američke savezne države u Washingtonu i na Djevičanskim otocima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara