Mini Clubman u Hrvatskoj

Mini Clubman u Hrvatskoj

NAJNOVIJI član Mini obitelji, Mini Clubman, predstavio se hrvatskoj publici na prigodnoj manifestaciji održanoj u prodajnom salonu tvrtke Tomić & Co. u Zagrebu.

Da je MINI Clubman zaista posebno vozilo, gospodin Željko Pervan se potrudio uvjeriti goste prezentacije na primjeru svog učenika Mladena Horvata činjenicom da je u glavi svakog Hrvata automobil na prvom mjestu. Prezentacija najnovijeg hita među trendsetrima privukla je brojne znatiželjnike i općenito zaljubljenike u marku Mini. Kako doznajemo, tijekom vikenda su već dva primjerka našla put do novog vlasnika.

Clubman je označio povratak još jedne legende od prije pola stoljeća. Od "standardnog" Minija razlikuje se prije svega veličinom. Dulji je čak 24 cm, što u kombinaciji sa  8 cm većim razmakom između osovina rezultira izdašnijom ponudom prostora. To je posebno vidljivo straga, gdje putnici imaju i do 80 milimetara više prostora za noge.

Također, veći je i prtljažnik do kojeg se dolazi kroz trendi split vrata. Kapacitet mu je 260 litara. Inače, uz standardna prednja vrata, Clubman ima dodatna club vratima na desnom boku čime je olakšan ulazak u kabinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sva tri motora iz "običnog" Minija prisutna su i na Clubmanu. Dakle, Cooper izvedbu pokreće 1.6 motor od 120 KS, za Cooper S je rezerviran 175 KS snažan turbo motor, dok dizelsku verziju pokreće 109 KS snažan dizelaš.

Novost u ponudi Clubmana je Hot Chocolate boja namijenjenu isključivo za Clubman. Kako god, početna cijena za Clubman je 22.653 eura koliko stoji Cooper izvedba. Dizelski Clubman start cijenom od 24.254 eura, dok je sportski nastrojeni Cooper S dostupan po cijeni od 30.340 eura.

>> Više informacija o Clubmanu možete naći ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara