Mišo Kovač izlazi iz bolnice: "Plućna infekcija ga je jako umorila"

Mišo Kovač izlazi iz bolnice: "Plućna infekcija ga je jako umorila"
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

MIŠO KOVAČ izliječio se od teške infekcije pluća te nakon dugog boravka u Specijalnoj bolnici za plućne bolesti u Rockefellerovoj u Zagrebu napokon ide kući, piše Slobodna Dalmacija. Bolest je uspješno izliječena kroz dva bolnička liječenja, a Mišo bi do kraja tjedna trebao biti pušten u svoj dom u Zagrebu.

"Dobro je, najgore je prošlo. Do petka, čak i prije, trebao bi biti pušten kući", neslužbeno doznaju od izvora bliskih glazbenoj legendi.

Tamo će se Mišo oporavljati i pripremati za dugoiščekivani koncert u zagrebačkoj Areni, a kako bi što brže i lakše ozdravio, pomagat će mu njegovi najbliži.

"Plućna ga je infekcija jako umorila, zbog čega je krajem veljače završio na liječenju u zagrebačkoj Klinici za plućne bolesti na Jordanovcu. Pušten je potom na kućnu njegu, ali liječnička procjena je bila da će se bolje oporaviti u bolnici. Zato je opet vraćen na liječenje, ovaj put u Kliniku u Rockefellerovoj", prisjetili su se njegovi najbliži.

Mišu je u bolnici posjetio i gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić. "Dragi moj Mišo, u listopadu veliki koncert u Arena Zagreb 'Samo nas nebo rastavit može'", poručio je tada Bandić pored fotografije na Facebooku na kojoj su u čvrstom zagrljaju.

"Mišu sam vidio, posjetio sam ga i imam dojam kako je sve ono loše prošlo. Bio je jako iscrpljen, tijelo mu je tražilo odmor. I sada, nakon sve te silne liječničke brige, on je odlično", rekao je Bandić nakon susreta.

Još u prosincu Mišo se suočio s prvim većim zdravstvenim tegobama, poput povišene temperature na 39 stupnjeva, zbog čega je morao otkazati druženje s novinarima koje se trebalo održati uoči posljednjeg odrađenog koncerta u Spaladium Areni u Splitu. Iako je bio bolestan, nastup nije planirao odgoditi pa su liječnici dali sve od sebe kako bi mu pomogli da bude sposoban odraditi koncert bez poteškoća.

"Iscrpio se tu jako, satima je pjevao, znate kako je pjevati pod visokom temperaturom, ne bi to bilo lako ni puno mlađem čovjeku, a kamoli njemu, već umornom od niza zdravstvenih problema. Veći dio koncerta je morao sjediti", tvrde izvori.

Nakon koncerta, njegovo stanje počelo pogoršavati. Tako je imao vrtoglavice i povišenu temperaturu te probleme sa sinusima, a glas mu je pucao. Sve to rezultiralo je plućnom infekcijom koja ga je prikovala za bolnički krevet iz kojeg bi sada napokon trebao biti pušten kući.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara