Mitsubishijevi koncepti za Detroit

Mitsubishijevi koncepti za Detroit

MITSUBISHI je u Detroitu izložio dva koncepta, kojima tvrtka najavljuje potpuno novu gamu modela. Među više od petnaest izloženih automobila, središnje mjesto zauzimaju dva koncepta, Eclipse Concept-E (naslovna fotografija) i Sport Truck Concept.

>>Index.hr Teme: Detroit Auto Show

Koncept modernog pick-up vozila razvijen je u suradnji s Chryslerom, koji ima dugu tradiciju gradnje ovakvih vozila. Kako je riječ o najpopularnijoj klasi u SAD-u, interes za konceptom je iznimno velik. Po svemu sudeći riječ je o nasljedniku modela L200, koji je vrlo popularan među ljubiteljima ovakvih vozila. Ukoliko zadrži osnovne linije koncepta L200 će biti zasigurno pravi hit, pošto konkurencija između ostalog i dalje njeguje konzervativne linije dizajna.

Koncept pokreće 4.7-litreni V8 motor, koji snagu na sve kotače prenosi putem 5-stupanjske automatike. Iako Sport Truck leži na kotačima promjera 22 inča, serijski terenac će imati nekoliko brojeva manje, baš kao i skromniji motor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveća novost na konceptu je novi sustav sjedala, koji pick-up vozilima daje novu dimenziju u pogledu funkcionalnosti. Naime, kao i kod klasičnih automobila, stražnja sjedala je moguće pomicati uzdužno, a po potrebi i preklopiti i spremiti u podnicu.
 
Mitsubishi Eclipse Concept-E je predstavnik sportskih automobila budućnosti, koji bi prema nedavno objavljenim špijunskim snimkama, uskoro mogao krenuti u serijsku proizvodnju. Eclipse je jedan od modela, koji u Europi nije uspio ostvariti zapažen uspjeh, dok je u SAD-u popularan među mlađom publikom.

Nova generacija modela na tržištu će se pojaviti tijekom 2005. godine, a kao i modeli Galant i Endeavor, počivati će na platformi nazvanoj "Project America". Eclipse će se sasvim sigurno proizvoditi na američkom tlu, gdje se proizvode svi modeli namijenjeni tom tržištu.


Sport Truck Concept

Miljenko Nikolić

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara