Model čije fotografije Srbi gledaju otvorenih usta, iznenadit će vas zašto

Model čije fotografije Srbi gledaju otvorenih usta, iznenadit će vas zašto
Foto: Instagram

IGOR IVANOVIĆ je svestrani mladić iz Smedereva koji je izgradio uspješnu manekensku karijeru. Deklarira se kao muškarac, no priroda njegovog posla je takva da ga se često na snimanjima može vidjeti u odjeći za žene.

"Modelingom sam se počeo baviti kada sam imao 17 godina. Smatrao sam da mogu nositi mušku i žensku garderobu, točnije ići u smjeru androgenog modelinga. Odradili smo probne fotografije u muškoj i ženskoj odjeći, ljudima se to svidjelo, tako je sve krenulo", rekao je za Alo, pojasnivši smeta li mu kad mu se netko obrati u ženskom rodu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Igor Ivanovic (@iivanovicc) on

"Znam da svojim izgledom mogu manipulirati ljudima i podržavam sve razlike i transrodne osobe. Ja sam Igor i to je to. Nisam trans. Smeta mi kada neko to namjerno radi. Na primjer, kada radimo fotkanje i fotograf mi se u naletu obrati u ženskom rodu, ne naljutim se jer to njemu dođe prirodno. Vidi me u ženskoj garderobi, u trenutku, to je njegova vizija. Ne smeta mi kada mi se tako obraćaju ljudi koji me ne poznaju. Ali kada me tako oslovi osoba koju poznajem, određenim tonom, može mi itekako zasmetati. Slavim ženski rod koji je u mnogome jači od muškog, ali ja sam muškarac koji jednostavno izgleda malo drugačije i to je to", rekao je.

Ako vam je čudno kako Igor bez problema živi u Srbiji, u pravu ste, ne živi. Prije četiri godine pretučen je u rodnom gradu. Huligan ga je udarao šakama i nogama u stražnjicu, a ozlijeđene su i Igorove prijateljice koje su ga pokušale obraniti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Igor Ivanovic (@iivanovicc) on

"Bio sam s dvije prijateljice na koncertu Zdravka Čolića. Jedna od njih je bila sa svojim maloljetnim djetetom. Sve je bilo super, a kad se završio koncert, jedan dečko je uperio prst u mene i rekao: 'To je taj!'. Ja se na to nisam obazirao. Međutim, ubrzo sam osjetio jak udarac šakom u glavu. Sve me počelo boljeti, imao sam prekid filma. Za to vrijeme prijateljica je od tog huligana pokušala saznati zbog čega me je udario. On joj je zatim viknuo da će me ubiti jer ja zbog mog izgleda ne smijem biti živ. Onda me šutnuo u zadnjicu i počeo mi prijetiti. Ni to mu nije bilo dovoljno pa je nasrnuo na moju prijateljicu i rukama je stegao oko vrata, a udarao ju je i šakama. Kad se pojavila policija, taj dečko je pobjegao u nepoznatom pravcu", ispričao je za tada Igor za Kurir.

To nije jedina neugodnost koja mu se dogodila.

"U Srbiji je sve što je drugačije neprihvaćeno. Da sam u inozemstvu, smatram da bih imao daleko uspješniju karijeru. Modni svijet jeste donekle liberalniji, ali ne zaboravimo da svi ti dizajneri, fotografi rade da bi zaradili. Tako da donekle moraju pristati na kompromis i smatram da se možda i boje angažirati me. Imao sam iskustva i s nepristojnim ponudama, ali sam naučio da ih odbijem na veoma kulturan način. U komercijalnim kampanjama su te ponude zastupljenije, a ja imam sreću da moj izgled više pripada visokoj modi u kojoj je umjetnost nešto što se slavi i nema prostora za bilo kakve gluposti takve prirode", rekao je.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Igor Ivanovic (@iivanovicc) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Igor Ivanovic (@iivanovicc) on

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara