More na plažu izbacilo neobično stvorenje teže od prosječnog automobila

More na plažu izbacilo neobično stvorenje teže od prosječnog automobila
Foto: Facebook

U NACIONALNOM parku Coorong u australskom Adelaideu ribari su nabasali na stvorenje veličine 180 centimetara za koje isprva nisu znali što je, piše BBC. Mještanka Linette Grzelak na Facebooku je objavila fotografiju pronađene životinje, a riječ je o velikom bucnju, ribi koja može izrasti i do četiri metra i težiti do čak dvije i pol tone.

"Moj je partner bio na terenu sa svojim suradnicima i isprva je mislio da je riječ o olupini broda", rekla je Grzelak za The Guardian. Njezin partner Steve Jones je godinama radio kao ribar pa je znao da je riječ o velikom bucnju, no nikada ga nije imao prilike vidjeti uživo. "Nisam mogla vjerovati da je to stvarno to dok nisam guglala velikog bucnja" rekla je za BBC Linette.

Ralph Foster, upravitelj odjela za ribe u muzeju Južne Australije, potvrdio je kako je zaista riječ o toj rijetko viđenoj vrsti, a kako mu se na ljuske zalijepio pijesak, činilo se kao da je od papira, zbog čega ga je isprva bilo teško prepoznati. Također, kaže kako nisu uspjeli utvrditi od čega je riba uginula.

Veliki bucanj uglavnom se hrani meduzama, a živi u oceanu. Prema Fosterovim riječima, to je jedna od novootkrivenih vrsta ribe zbog čega se o njoj ne zna puno, a otkrivena je tek prije dvije godine. Nije opasna za ljude, ali ako se nađe u blizini jahte, može doći do sudara koji će oštetiti jahtu, ali i ozlijediti ribu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara