Mrle: Crkva je najbogatije poduzeće na svijetu, mogli bi iskorijeniti siromaštvo

Screenshoot: Youtube

SKORAŠNJI dolazak Pape Benedikta XVI na noge je dignuo našu estradu. Već ranije je najavljeno kako su se brojni izvođači udružili i napravili mu pjesmu koju će zapjevati u čast njegovog dolaska pjesmu "Zajedno u Kristu". Pjesmu su mu posvetili i dečki iz Leta 3. Singl "Hvala tebi Kriste" dio je predstave Kiklop, a u njoj se proziva Crkvu za oduzimanje od onih kojima je pomoć zaista potrebna. Kritika se očituje u cijelom uratku, posebno u dijelu koji govori o krađi zemlje seljaku. "Crkva naša besramno stade da zemlju seljaku nemilo krade, svećenici hladi otresiti u ime Boga oholi i siti", pjevaju dečki.

"Crkva je najbogatije poduzeće na svijetu"

Damir Martinović Mrle za Index je prokomentirao dolazak crkvenog poglavara, ali i instituciju Crkve. "To je pjesma za Kiklopa, za kazalište, ovo je sad koncertna verzija. Ja sam pisao tekst, to je jedna pjesma za Papu. Crkva je najbogatije poduzeće na svijetu i kad bi odlučilo svoje bogatstvo pokloniti narodu, iskorijenila siromaštvo u cijelom svijetu, tako da ne znam zašto to ne napravi", izjavio je Damir.

"Nadam se da će se dolaskom Pape nastaviti praksa uzimanja od naroda"

Samom dolasku Pape sarkastični Mrle se raduje. "Meni je drago što će doći Papa, ja sam zato napravio ovu pjesmu pa ćemo plesati zajedno s njime. Nadam se da ćemo tim dolaskom ostati još bez nečega. Poznato je da je dolaskom prijašnjeg Pape hrvatski narod ostao bez puno zemlje, u okolici Zadra Crkva je oduzela narodu oko dva milijuna kvadrata zemlje. Nadam se da će se ta praksa nastaviti", zaključio je Damir Martinović Mrle. Inače, singl je sjajan, što nije potrebno posebno napomenuti kada je u pitanju sjajni Let 3.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara