Muškarci, ovih dana bi vam se penis mogao činiti većim - postoji logičan razlog

Muškarci, ovih dana bi vam se penis mogao činiti većim - postoji logičan razlog
Foto: Instagram

AKO STE ovih dana čuli neke muškarce kako razglabaju o tome da im penis izgleda veći (ili ste vi taj muškarac), prije nego što se nasmijete trebali biste pročitati o fenomenu "ljetnog penisa".

Riječ je o terminu koji je skovala Tracy Moore iz magazina Mel nakon što je na društvenim mrežama prije nekoliko godina naišla na nekoliko ispovijesti muškaraca koji su tvrdili da im na vrućini penisi izgledaju veće. 

''Je li itko primijetio variranje u veličini penisa s obzirom na godišnje doba? Znam da je moj veći i da imam bolje erekcije ljeti, a zimi je potpuno suprotno. O čemu se radi? Ima li još tko ovaj problem?'', "Ljeti kad mi je spušten, dug je gotovo 12 cm, dok zimi padne skoro na 6 cm'', ''Ljetni penisi su najbolji', ''Mislio sam da umišljam svako ljeto kad mi se to dogodi'', bili su samo neki od komentara na koje je naišla pa zatim odlučila pronaći odgovor na tu enigmu.

 

Obratila se urologu Jaminu Brahmbhattu iz američkog Orlanda. On je potvrdio da temperatura može uzrokovati "promjenu", no zaključio je i da nije riječ o isključivo promjenama baziranima na godišnjim dobima. "Bilo ljeto, bilo zima, veličina vašeg penisa bi trebala ostati ista. No, kad je vani hladno vaše tijelo pokušava zadržati toplinu u sebi zbog čega se stvari mogu činiti manje. Krvne žile u blizini kože održavaju unutarnju toplinu. Međutim, ova vrsta regulacije tjelesne topline ne bi trebala utjecati na ukupnu veličinu vašeg penisa", rekao je on.

O temi se oglasio još jedan urolog, Dudley Danoff koji stvari objašnjava malo drugačije. "Toplina uzrokuje širenje vena i povećava dotok krvi u omiljeni dio tijela muškarca, poput 'meteorološke Viagre'. To rezultira čvršćom, dugotrajnom erekcijom", kaže on.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara