Na današnji dan rođena je jedna od najvećih zvijezda u povijesti, čija je smrt i danas misterij

Na današnji dan rođena je jedna od najvećih zvijezda u povijesti, čija je smrt i danas misterij
Foto: Guliver Image/Getty Images

MARILYN Monroe rođena je 1. lipnja 1926. godine pod pravim imenom Norma Jean Mortenson u sirotištu bolnice u Los Angelesu. 

23. veljače 1956. godine promijenila je ime u Marilyn Monroe. Bila je filmska glumica, pjevačica, model i svojevrsna ikona, a mnogi je smatraju najpoznatijom američkom filmskom zvijezdom. Dobila je i Zlatni globus za najbolju glumicu u komediji Neki to vole vruće te za najomiljeniju svjetsku glumicu. Bila je poznata po komičarskim ulogama, no pred kraj života se okrenula ozbiljnijim ulogama. 

Najpoznatija plavuša svih vremena umrla je sa samo 36 godina, a njezina iznenadna smrt i kratak život ne prestaju zanimati javnost.

Bila je i ostala oličenje holivudske ljepote i glamura, a za mnoge predstavlja najljepšu ženu svijeta. Unatoč glamuroznom životu, Marilyn je patila od depresije što ju je naposljetku i uništilo. Unatoč tome, postoje brojne teorije zavjere koje tvrde da je slavna zvijezda ubijena.

Embed from Getty Images

O tajnoj vezi Marilyn i bivšeg američkog predsjednika Johna F. Kennedyja šuška se i dan danas, iako ona nije bila jedina njegova afera. U knjizi These Few Precious Days: The Final Year of Jack with Jackie, pisca Christophera Andersena, stoji kako je Prva dama znala za sve suprugove afere, za ljubavnice po imenima, koje su je itekako uzrujavale, no bila je spremna zažmiriti na sve, ali samo dok je suprug javno ne sramoti.

Navodno ju je afera sa slavnom Marilynkom navodno najviše uzrujavala, jer je u to vrijeme prekrasna plavuša bila prava diva, pa je postojala velika opasnost od toga da preljub postane veliki skandal, uništi Kennedyjevu reputaciju, ali i njezin brak.

Embed from Getty Images

Jednom je prilikom navodno pitala bliskog prijatelja može li je zamisliti kao Prvu damu. Jednom je čak i nazvala samu Jackie u Bijelu kuću te joj otkrila kako joj je John obećao da će je oženiti, na što joj je Jackie vrlo mirno poručila: "Marilyn, oženit ćeš Jacka, uselit ćeš se u Bijelu kuću, obnašati dužnosti Prve dame, ja ću se iseliti, a ti ćeš dobiti sve probleme."

Navodno je zavela i predsjednikovog brata Roberta, koji je također imao suprugu.

5. kolovoza 1962. godine Marilyn je okončala svoj život sa samo 36 godina, a pronašao ju je njezin psihijatar u spavaćoj sobi. 

Embed from Getty Images

Unatoč svim burnim svađama i problemima koje su imali, njen bivši suprug Joe DiMaggio bio je taj koji je pokupio njezino tijelo i organizirao sprovod, a 20 godina joj je tri puta tjedno slao crvene ruže na grob. Za razliku od njezina druga dva muža, Jamesa Doughertyja i Arthura Millera, nikada nije govorio o njoj u javnosti, nije pisao o tome te se nije ponovno oženio.

Embed from Getty Images

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara