Na Liburnia Jazz Festivalu nastupa i sin Clinta Eastwooda

Foto: Liburniajazz.hr

OVE GODINE Liburnia Jazz Festival slavi 10. rođendan i najavljuje 16 koncerata na šest pozornica u tri dana, tako da prvi vikend u srpnju (2.-4. srpnja) nitko tko se zatekne u Opatiji neće moći izbjeći jazz, koliko se god trudio. Osim velikih koncerata na Ljetnoj pozornici, cjelodnevni off program, tzv. Street Jazz, će okupirati i kopno i more. Uz koncerte na terasama kafića, posebnost ovog Festivala je i Jazz Boat - turistički brod koji uz live jazz band krstari rivijerom.

Posebno iznenađenje bit će samo otvorenje Festivala na Ljetnoj pozornici u petak, 2. srpnja kada će nastupiti originalni "marchin’ band” - Funk Off nakon neuobičajene street parade na opatijskim ulicama. Na već užarenu atmosferu, ulje će doliti Vasil Hadžimanov Band kombinacijom balkanskih tradicionalnih ritmova i modernih zapadnih glazbenih stilova. Ovo je jedini sastav koji po drugi put nastupa na Festivalu što ga svrstava u "best of Liburnia Jazz" kategoriju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U subotu, 3. srpnja čut ćemo Jazz Ex Tempore Orchestra - umjetnički eksperiment udruge Liburnia Jazz nastao na prošlogodišnjem 5. Jazz Ex Tempore projektu odakle se proširio u Europu. Poslastica za ženski dio publike bit će koncert sina slavnog oca Clinta - Kyle Eastwood. Kyle je izuzetno cijenjen kontrabasist i filmski skladatelj koji je preseljenjem u Francusku, osvojio i europsku jazz scenu, a ovom će prilikom predstaviti svoj najnoviji album Metropolitain.

Slavljeničko izdanje ovogodišnjeg Festivala jednostavno mora završiti glazbenim urnebesom. U nedjelju, 4. srpnja, večer će otvoriti višestruko nagrađivani mladi jazz glazbenici Alpe-Adria regije - The Players, da bi nas u veliku završnicu uveo proslavljeni Tower of Power - Soul band s velikim "S", po prvi puta u Hrvatskoj. Poznati po izuzetnom grooveu i iznimnom zvuku, Tower of Power su uistinu jedinstven band koji nikoga ne može ostaviti ravnodušnim.

Svi koncerti off programa su besplatni, a cijena jazz krstarenja je 60 kuna. Cijena trodnevne festivalske ulaznice je 250 kuna, pojedinačne 80 do 150 kuna, a mogu se kupiti na svim prodajnim mjestima Ticketpro-a i Festivalu Opatija. Više na www.liburniajazz.hr.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara