Na YouTube procurilo šest pjesama: Johnny Štulić se vraća s novim albumom?

Na YouTube procurilo šest pjesama: Johnny Štulić se vraća s novim albumom?

Foto: Ilustracija

NA YOUTUBEU je ovih dana osvanulo šest obrada poznatih pjesama u izvedbi Branimira Johnnyja Štulića, koji je navodno snimio novi album. Nepoznato je kad i gdje su snimljene, a srpski Press piše kako se autentičnost pjesama ne dovodi u pitanje te kako se još ne zna jesu li objavljene uz Štulićevo odobrenje. Obrade koje je izveo bivši frontmen "Azre" su pjesme "Emina", "Što te nema", "Danka", "Pusti da ti leut svira", "Ramo, Ramo" i "Stojanke, bela Vranjanke".

"Što se rjeđe oglašava i pojavljuje, on osnažuje svoj kult. U sjećanju i srcima onih koji su prije tri desetljeća rasli uz njegove stihove i glazbu zauvijek će ostati kao jedan od rijetkih autora koji vječno preskače barijere, ne pristajući na osrednjost i konvencije. Kao vječiti buntovnik s razlogom. Nejasnog porijekla, mjesta i vremena nastanka, ove snimke podupiru kult. Više nego dovoljno za Johnnyjev ego kao i za neposustalu armiju njegovih obožavatelja. I potpuno je jasno - bit će ih još!", kazao je glazbeni kritičar Momčilo Rajin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Branimir Johnny Štulić rođen je 1953. godine u Skopju, a pet godina kasnije s obitelji se preselio u Zagreb. Smatra ga se jednim od najznačajnijih protagonista jugoslavenskog rocka. Iako već dugi niz godina ne živi u Hrvatskoj, ne pojavljuje se u medijima, ne svira te ne komentira glazbena događanja, Johnny je među mlađim, ali i starijim generacijama oduvijek bio obožavan. Kultni bend Azra, koju je Štulić osnovao, još uvijek je jedan od najomiljenijih sastava mnogih ljudi koji potječu iz zemalja bivše Jugoslavije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara