Nagrade SAG kao pokazatelj ovogodišnjih "oskarovskih" šansi

To se prvenstveno odnosi na nagradu za najbolji glumački ansambl koja će bit dodijeljena jednom od pet filmova - "Babel", "Pokojni", "Bobby", "Dreamgirls" i "Mala Miss Amerike".

Zahvaljujući tome što "Dreamgirls" - na iznenađenje mnogih - nisu nominirane za "Oscare", oskarovski favoriti se traže među preostala tri filma. Među njima se nalazi "Bobby" koji za Oscara nije nominiran, a za "Malu Miss Amerike" kao niskobudžetnu nezavisnu produkciju se smatra kako je sama njena nominacija za "Oscare" veliko dostignuće. To znači da će se najveća bitka voditi između "Babela" i "Pokojnih".

Nagrade SAG su važan oskarovski indikator s obzirom da upravo holivudski glumci drže najvažniji dio glasačkog tijela losanđeleske Akademije. Takvima se pogotovo smatraju kada su prošle godine u kategoriji glumačkog ansambla dodijeljene "Fatalnoj nesreći" umjesto favorizirane "Planine Brokeback".

Nagrade SAG također služe i kao dobar indikator za "Oscare" u glumačkim kategorijama. Očekuje se da će biti dodijeljene Forestu Whitakeru za ulogu Idi Amina u filmu "The Last King of Scotland", Helen Mirren za ulogu kraljice Elizabete II u filmu "The Queen" dok će nagrade za sporedne uloge vjerojatno pokupiti Jennifer Hudson i Eddie Murphy za nastup u filmu "Dreamgirls".

 

D.A.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara