Najava hit knjige: Mala knjižara na obali Loch Nessa

Najava hit knjige: Mala knjižara na obali Loch Nessa
Foto: Press, 123RF

IME Jenny Colgan hrvatskim će čitateljima biti poznato preko njezina velikog hita Okus čokolade u Parizu u nas objavljenog prošle godine. No Jenny je napisala mnogo knjiga te u svijetu slovi kao autorica kojoj se s povjerenjem možete obratiti želite li čitati toplu, emotivnu, ali i priču s velikim ulozima te protagonistima koji prolaze teške trenutke.

Autorica u svojim romanima uspijeva povezati lakoću sretnih trenutaka s teškim odlukama koje svi katkad moramo donijeti. Ipak, njezin najveći adut je svakako talent za pripovijedanje. Romani Colgan gotovo kao da se čitaju sami od sebe, a za to je potreban izniman dar.

U novoj nas knjizi Knjižara na obali Jenny upoznaje sa samohranom majkom koja sa svojim sinom mora otići u nepoznato. A taj odlazak u nepoznato i okretanje nove stranice u životu autoričina su specijalnost. U prethodnom romanu odvela nas je u Pariz kako bismo upoznali njegove, kao i tajne spravljanja savršene čokolade.

Sada iz Londona odlazimo na obale Loch Nessa te ćemo čitati o vođenju šarmantne knjižare na vjetrom šibanom jezeru.

Knjiga će se u prodaji naći početkom srpnja, a mi vam predstavljamo intrigantnu naslovnicu. Izdavač je za knjigu predložio ovaj opis: "Velebni dvorac na obali Loch Nessa, otkačena seoska knjižara i samohrana majka u potrazi za boljim životom glavni su aduti ove duhovite i tople priče autorice bestselera New York Timesa Jenny Colgan.

Zoe i njezin prekrasni, ali nijemi sinčić Hari žive u tijesnoj garsonijeri u londonskoj ulici koja nikada ne spava, a kada najmodavac najavi povišenje stanarine koju već jedva podmiruje, Zoe je svjesna da tako više ne može. Prijavljuje se za čak dva posla u Visočju, daleko od zagušljiva i krcata Londona. Mir, zelenilo i netaknuta priroda na obali najpoznatijega škotskog jezera – zvuči božanstveno!

Kao knjiškome moljcu s kroničnim nedostatkom vremena, rad u knjižari ne bi joj trebao predstavljati izazov, kao ni skrb o troje 'darovite djece'. Samo, kada se djeca pokažu sličnija čoporu vukova, a njihov otac još izgubljenijim slučajem od zapuštene kuće u kojoj žive, Zoe otkriva da i raj na zemlji ima svojih nedostataka. Uz pomoć ljubazne knjižarice Nine, Zoe se polako uklapa u mjesnu zajednicu, a Hari pronalazi pravoga prijatelja. Jesu li knjige, svježi zrak i topla riječ dovoljni da iscijele tu ranjenu obitelj, ali i njezinu?"

Uz izvrsne likove koji će vas nasmijati, razljutiti, rastužiti i usrećiti, Jenny nudi opise prirode i male zajednice koji život ondje dočaravaju savršeno. Kao i u drugim romanima spisateljice, čitatelj će s jedne strane uživati u modernoj bajci, dok će s druge biti potresen do srži. Treba li nam nešto bolje za ljetno čitanje?

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara