Najbolji CROAUTO 2003. Renault Megane II

POBJEDNIK ovogodišnjeg, devetog tradicionalnog, izbora za hrvatski automobil godine CROAUTO 2003. je Renault Megane II, koji je tu titulu osvojio među konkurencijom od 14 novih modela koji su se pojavili na hrvatskom tržištu automobila.

Riječ je o najstarijem i najmasovnijem izboru za hrvatski automobil godine, koji su ove godine izabrali čitatelji Auto kluba, Sportskih novosti i Revije HAK-a. Izbor je organizirao Europapress holding, izdavač Auto kluba i Sportskih novosti.

U protekla tri mjeseca čitatelji su glasovali na posebno otisnutim kuponima u sva tri izdanja, a listu izabranih automobila je istaknuo žiri u kojem su bili novinari iz tih triju novinskih redakcija.Ove je godine glasovalo ukupno 41.593 čitatelja tih listova, a za Megane druge generacije, kako je rečeno, kompromis između njemačke i francuske škole automobila, odlučilo se 10.531 glasova ili 25,32 posto od ukupnih glasova.

Generalnom direktoru Renaulta Hrvatska Jean Micheilu Sicreu uručena je prva nagrada, zlatna statua, a on je istaknuo da je taj model već dobio brojne nagrade, ali da je večerašnja drugačija od tih, jer je o njoj odlučivala javnost. Za nas je važno da javnost misli da je Renault Megane II najbolji auto godine, istaknuo je.Druga nagrada, srebrna statua, pripala je modelu Mazda 6, za kojega je glasovalo 9.281, a predstavnik Mazde Hrvatska Branko Malnarić, zahvalivši na nagradi, najavio je da će se do kraja ove godine na hrvatskom tržištu automobila pojaviti još nekoliko Mazdinih noviteta.Treća nagrada, brončana statua, pripalo modelu Citroenu C3 za kojega je glasovalo 5.125 čitatelja

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara