Najbolji nogometaš svijeta nakon završetka karijere navlači svećeničku mantiju

ZA TALIJANSKO izdanje poznatog mjesečnika GQ-a brazilski je veznjak Milana otkrio mnogo nepoznatoga o privatnom životu.

Govoreći o dubokim religioznim osjećajima koji ga ispunjaju, Kaka je rekao kako bi po svršetku nogometne karijere volio postati evangelički svećenik.

"Jako bih to volio. Naravno, do toga treba proći toliko napora: potrebno je studirati teologiju, postaviti si zavjete, savršeno poznavati Bibliju. Evangelički pastor čita Bibliju i tumači njezine poruke", izjavio je Kaka u velikom intervjuu.

U brak stupio kao djevac

Govoreći o svojoj vjerskoj praksi otkrio je kako se sa sadašnjom suprugom vjenčao nakon dugogodišnjeg procesa prosidbe. Otprije je poznato da je u brak, baš kao i supruga, stupio kao djevac, i to nakon što su prošli dugo razdoblje iskušenja.

"Svjestan sam da je u današnjem svijetu teško držati se pravila postavljenih tisućama godina ranije. No, upravo je to dužnost dobrog pastira, učenje i provođenje biblijske građe".

Evangelički katolik Kaka je postao kao 12-godišnji dječak, a sasvim se predao evangelizmu s 18 godina, nakon što se umalo utopio u bazenu. "Godine 2000. umalo sam se utopio. Ozlijedio sam vrat slomivši šesti vratni kralježak. Sretan sam što sam preživio".

Nogometni talent je Božji dar

Svojih je kvaliteta, kaže, sasvim svjestan: "Znam da sam među najboljim nogometašima na svijetu, no mislim da još uvijek mogu napredovati. Znati igrati nogomet Božji je dar, čovjek se s tim rađa. No, mi nogometaši po tome nismo posebni. Isto je i s glazbenicima, slikarima ili novinarima. Naravno, talent treba primjenjivati da bi se razvijao, dakle raditi".

Tom je prilikom Brazilac izjavio kako ne bi išao u Madrid jer tamo nema mora.  "Uvijek sam igrao u momčadima koje su se borile za naslove. Kako u Sao Paulu, tako i sada u Milanu. Pretpostavljam da bih onda mogao samo u Englesku ili Španjolsku. Rekao bih da je u Londonu život vrlo dobar, u Barceloni je već sada dovoljno šoua, a Madrid... Madrid nema more. Dakle, možda ipak London".

Totalsport
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara