Najdeblji čovjek na svijetu izgubio 200 kilograma i najavio vjenčanje

Najdeblji čovjek na svijetu izgubio 200 kilograma i najavio vjenčanje

NAJDEBLJI čovjek na svijetu 2006, kako su ga proglasili Guinnessovci, Meksikanac Manuel Uribe, oženit će se uskoro svojom zaručnicom Claudijom Solis. Abnormalnu težinu Manuel, koji je na mjerenju za rekord težio 560 kilograma, prikupio je tijekom 14 godina hranjenjem isključivo "junk foodom". "Debeljuco" se na dijetu odlučio u zadnji čas, ali doslovno u zadnji čas, budući da je zadnjih šest godina proveo ležeći u krevetu , gotovo nepokretan.

Njegova majka i zaručnica u strahu od Manuelove smrti pozvale su liječnike i stručnjake da mu pomognu u skidanju kilograma. Na očajnički poziv odazvali su se stručnjaci iz Italije i Španjolske i predložili ugradnju želučane premosnice. Međutim Manuelova obitelj je to odbila i odlučila se na pomoć američkog biokemičara Barryja Searesa. Doktor mu je pripisao strogu visokoproteinsku "zone" dijetu. Za sad je "pao" na 380 kilograma, ali tu ne misli stati. Njegov krajnji cilj da kad stane na vagu da mu ona pokaže brojku 100.

Na vjenčanje će ga dovesti u dizajniranom krevetu, a tortu neće smjeti jesti

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je zasad veliki uspjeh, no ne smijemo tu stati i odustati", rekao je u jednom intervjuu njegov liječnik. Manuel se sa zgražanjem prisjeća i opisuje svoj tipični doručak prije nego što se odlučio skinuti nakupljene kilograme. "Znao sam pojesti četiri jaja, rižu, grah i tortilje. Danas mi tako nešto ne pada napamet", rekao je. Neobični par će ceremoniju vjenčanja održati u Monterreyu u Meksiku. Manuela će donijeti na posebno dizajniranom krevetu, budući da još uvijek nije pokretan. Svadbenu tortu će sigurno imati, ali mladoženja je nikako neće moći jesti. Pred njim su još godine stroge dijete do povrata u normalan život.

S.C.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara