Najgluplji razlog za prekid: Neki ne žele imati ništa s vama zbog vašeg mobitela

Najgluplji razlog za prekid: Neki ne žele imati ništa s vama zbog vašeg mobitela
Screenshot: YouTube

DOBAR izgled, smisao za humor, inteligencija, šarm ili dobar stil, sve su to odlične stvari koje je dobro imati ako ste slobodni i u potrazi za partnerima. Međutim, čak i ako imate sve navedeno, postoji jedna stvar koja bi vam mogla osujetiti planove do te mjere da možda ne uspijete doći ni do prvog spoja. 

U novoj reportaži koja se pojavila u New York Postu novinarka Hannah Frishberg otkrila je da postoji zavidan broj mladih koji će odbiti otići na spoj s osobama koje ne koriste iPhone. 

Tvoja poruka plava

Iako bi takvo što bilo donekle očekivano kod mlađih tinejdžera, činjenica je da ovo nisu djeca, nego odrasli ljudi kojima je bitna boja balončića u porukama. 

U slučaju da ne znate o čemu je riječ, kada vlasnici iPhonea pišu jedni drugima, boja njihovih poruka je plava. U slučaju da se vlasnik iPhonea dopisuje s vlasnikom Androida, boja poruka je zelena, a to je očito bitno pojedincima koji na temelju tog detalja odlučuju da osoba ipak nije za njih. 

"Ako poruka nije plava, neću ni gubiti vrijeme i flertati s tom osobom. Pitam se zašto ta osoba nema iPhone", govori Katie McDonough, jedna od sugovornica. 

Povezanost s Appleom

Iako su Androidi dominantniji na tržištu, milenijalci imaju neobičnu povezanost s Appleovim proizvodima i vezani su za njih puno više nego vlasnici uređaja drugih brendova, a to je pokazala i analiza provedena prošle godine. Mnogi su tu povezanost pripisivali tzv. Appleovom ekosustavu, koji bi se najbolje mogao opisati kao sustav aplikacija i usluga koje vlasnike Appleovih uređaja tjeraju da zbog komfora ostaju vjerni brendu. 

Međutim, neki su ovo očito odlučili podići na višu, plemensku razinu. 

Toj skupini svakako pripada 23-godišnja Katie koja tvrdi da je komunikacija s vlasnicima Androida otežana iz nekoliko specifičnih razloga. Ona voli vidjeti tri točkice koje se pojavljuju kada druga osoba piše, voli i notifikaciju da je poruka isporučena i mogućnost da na poruku odgovori s "haha" ili srcem. 

"Odbija me ako vidim da nemaju iPhone. Na Tinderu ćemo razmijeniti brojeve i kada to učinim, uvijek se nadam da će poruke biti plave. To mi je olakšanje", objašnjava ova ljubiteljica Applea. 

Situacija je još gora

No ako ste pomislili da je ovo sve, varate se. Kada je studirala, njezin tadašnji dečko prešao je s iPhonea na Android i to im je otežalo komunikaciju i s vremenom stvorilo razdor između njih. Njihova ljubav nije mogla nadjačati razlike u pametnim telefonima. 

"Mislim da je to bio trenutak kada je naša veza krenula nizbrdo", govori Katie. 

Jacob Landsmart (23) je vlasnik Androida i svjestan je ovog trenda, ali i toga da bi mu ovaj snobizam mogao smanjiti šanse kod nekih partnerica: "To je definitivno nešto čega se pomalo bojim."

Iako kaže da ga prijatelji ponekad zadirkuju zbog toga kako njegove poruke s Androida izgledaju u grupnom dopisivanju, tvrdi da bi mu osoba bila odbojna u slučaju da joj iskreno smeta to što ima drugačiji telefon. 

"Ako me netko želi posramiti zbog vrste telefona, onda ta osoba nije ni vrijedna odlaska na spoj", rekao je. 

Stigma

Neki tvrde da je Apple namjerno implementirao različite boje u porukama kako bi "stigmatizirao korisnike Androida". 

"Uvjeren sam da je to namjerno stvoreno kako bi se kod korisnika stvorio osjećaj pripadnosti", govori profesor Grayson Earle i dodaje da su u Appleovom iMessageu poruke s Androida namjerno poružnili kako bi izgledale lošije. 

On pak dodaje da nije opterećen vrstom telefona nego aplikacijama koje kvalitetno štite privatnost podataka i u šali dodaje: "Ako ne koristite dobru enkripciju u komunikaciji, ne vjerujem da možemo biti zajedno."

A svi mi ostali nadamo se da je ovo neka uvrnuta šala.  

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara