Najljepša manekenka bivše Juge: Ovoj ženi je posvećen hit Ostani đubre do kraja

Najljepša manekenka bivše Juge: Ovoj ženi je posvećen hit Ostani đubre do kraja

BILJANA Nevajda bila je jedna od najljepših manekenki u Jugoslaviji. Plavokosa ljepotica kao model sedamdesetih radila je punom parom i bila jedna od najpopularnijih djevojaka u zemlji. Popularnost i ljepota odvele su je do najvećih zvijezda u Jugi, a čim ju je upoznao, Bora Đorđević fatalno se zaljubio u nju.

Plavuša je lako zavela Boru, ali je brzo prekinula njihovu vezu jer mu, kako kaže, nikad nije mogla u potpunosti vjerovati. Nakon prekida započela je vezu s jednim Sarajlijom te se zbog njega iz Beograda preselila u Sarajevo. Tada je nastala kultna pjesma Ostani đubre do kraja koju je Biljana čula prije nego što ju je Riblja čorba objavila na albumu Kost u grlu 1979. godine.

"Bila je večer. Zvoni telefon, javlja se Bora. Moli me da se nađemo da mi pročita pjesmu koju mi je napisao. Spremim se i odem ga vidjeti, kad tamo… Baš kao u pjesmi: 'Dok stoji za šankom delimično pijan, mrzeći pomalo i sebe i druge, ubija lagano konjak, cigarete' (smijeh). Sjednemo za stol i on mi onako u dahu iz svoje čuvene bilježnice u koju je pisao stihove pročita: 'Nisam od onih koji cvile, više te nemam i šta tu mogu, bar se nasmeši kada me vidiš, ostani đubre do kraja!' U prvi mah mi je to 'đubre' zvučalo pomalo grubo, ali kad sam shvatila da je to 'đubre' zapravo jedna opasna, fenomenalna osoba kojom je on očaran, a ona ga nemilosrdno ostavlja, definitivno mi se svidjela pjesma! Međutim, to je bilo sve. U tom trenutku nije izazvala nikakav potres u meni. Sjećam se da sam čak bila ravnodušna i kada su tu stvar puštali na mojoj svadbi. Uopće me nije doticala", rekla je Biljana jednom prilikom srpskom Telegrafu. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara