Najpoznatiji Madonnini scenski kostimi na velikoj izložbi u Londonu

Najpoznatiji Madonnini scenski kostimi na velikoj izložbi u Londonu

TRI STOTINE kostima iz Madonninih spotova i s turneja tijekom karijere, naći će se na izložbi koja će se svečano otvoriti sljedeće godine u istočnom Londonu u pivovari Old Truman Brewery. Svi kostimi su muzejski primjerci, a nerijetki djeluju poput veličanstvenih kazališnih kostima koje je kraljica popa godinama prikupljala i u ormaru nostalgično preslagivala", rekao je kustos Ted Owen. Tako će se na izložbi među ostalim moći vidjeti vjenčanica iz spota "Like A Virgin", bejzbolski kostim iz spota “League of their Own”, vjenčanica iz "Evite", kostimi iz spota "Material Girl", "Vogue", "Take A Bow", "Rain", "Hang Up", "Human Nature", pa čak i MTV-jeve nagrade kojima je bila nagrađena za najbolje albume i pjesme godine, kompletna kostimografija iz spota "American Pie", te kompletna kostimografija iz spota "Music" u kojem je poseban gost bio Ali G.

Ovo će biti njezina prva velika izložba kostima, a organizatori su najviše ponosni na ružičastu haljinu iz spota "Material Girl", te vjenčanicu iz spota "Like A Virgin". Svi njezini kostimi su dio privatne kolekcije Marquee Capitala, suvenirnice koja na aukciji prodaje materijalne stvari koje pripadaju poznatim osobama. Naravno, nakon izložbe bit će organizirana aukcija na kojoj će se prodavati neki kostimi kao i nakit, fotografije i razni artefakti iz spotova. Na veliku žalost onih koji su se ponadali kako će se u njihovom ormaru naći "kornet-korzet" Jeana Paula Gaultiera koji je Madonna nosila u spotu "Vogue", ipak nije na prodaju. Izložba će se zvati "Simply Madonna, Materials of the Girl", a za javnost će biti otvorena od veljače 2009. godine.

Madonnu pretekla Kylie Minogue

Tekst se nastavlja ispod oglasa

7. veljače 2007. istu je stvar napravila Kylie Minogue čiji su najpoznatiji scenski kostimi koje je nosila na turnejama ili u spotovima u posljednjih 15 godina bili izloženi u londonskom Victoria & Albert Museumu. Tad je londonski jet-set pohrlio pogledati kreacije mnogih eminentnih svjetskih dizajnera, među kojima su bili Karl Lagerfield, John Galiano i mnogi drugi, koji su dizajnirali za Kylie i njezine scenske nastupe kojima pozornost privlači dva desetljeća.

L.V.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara