Najskuplji razvod u australskoj povijesti - razvodi se Tony Santic, milijunaš hrvatskog porijekla

Naime, 54-godišnji Tony je svojoj 52-godišnjoj supruzi Christine ponudio 70 milijuna dolara kako bi se razveo od nje, no ona je ponudu odbila i odlučila "problem" riješiti sudskim putem.

Tony Santic rodio se na otoku Lastovo, a u dobi od šest godina, 1958. godine, preselio je s obitelji u Australiju, gdje su mu roditelji dobili posao u tvornici automobila.

Sa 16 godina je počeo raditi u ribarskoj industriji, a 1980. godine je pokrenuo "Tony's Tuna". Kroz dva desetljeća, njegova je kompanija postala jednom od najuspješnijih međunarodnih izvozničkih kompanija s područja južne Australije. Upravo mu je "carstvo tune" omogućilo ulazak u svijet konjskih utrka. Santic je 1997. godine otputovao na Novi Zeland kako bi kupio jednog, a vratio se sa 30 konja.

Još 2002. godine je magazin BRW procijenio kako Santic posjeduje imovinu u vrijednosti od 200 milijuna dolara. Od tada do danas je postao još bogatiji, s obzirom da je kao vlasnik kobile Makybe Diva, koja je osvajala Melbourne Cup 2003., 2004. i 2005. godine, mnogo novca stekao na konjskim utrkama. "Carstvo konja" Tonya Santica broji preko 200 primjeraka te plemenite životinjske vrste.

I.M.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara