Najslađe je zabranjeno voće: Ljubavne igrice missica i mistera u Poreču

STROGI organizatori ovogodišnjeg izbora za Miss i Mistera Hrvatske svoje su inačice globalno obožavanih teen ikona iz serije "Beverly Hills 90210" držali u karanteni u porečkom hotelu puna dva tjedna - branili im seks, alkohol, tanga gaćice, drogu i svaku večer ih zatvarali u sobe u točno 23 sata. Osim toga, kako "seksualno napeti" kandidati ni u kojem slučaju ne bi došli u napast, djevojke su bile smještene u jednom bloku hotela, a dečki na drugoj strani, u drugom bloku.

Ukupno 38 natjecatelja sastavljenih uglavnom od oku ugodnih dvadesetogodišnjak(inj)a, provelo je dva tjedna u hotelu s četiri zvjezdice Valamar Tamaris udaljenom trinaest kilometara od centra Poreča. Tamo su uvježbavali razne koreografije za finale, snimali editorijale i razglednice. Upravo tortura zatvaranja u sobe, strogi režim i cjelodnevna snimanja neodoljivo podsjećaju na preseravanje u RTL-ovu showu Top Model. No, posljednju su ih večer organizatori počastili izlaskom u noćni klub Villa Club gdje su misteri i missice uhvatili priliku da nakon dva tjedna zagrizu zabranjeno voće i na plesnom podiju povrate mladenačku seksualnu energiju.

"Ne pijemo alkohol, ovo je sok", vikala je većina ljepotana koja već oko dva sata ujutro ipak nije izgledala kao da su samo na sokiću. "Nemam taj poriv, profesionalno se bavim tajlandskim boksom i nemam potrebu, a niti vremena, ostajati dugo vani i piti alkohol", rekao je Predrag, jedan od natjecatelja kojeg je, očekivano, nagovorila okolina da se prijavi za Mistera Hrvatske "iako je bio skeptičan po tom pitanju i , zapravo, ne zna što očekuje od izbora - vjerojatno zabavu". Većina naizgled mirnih i sramežljivih djevojaka na početku večeri su na terasi kluba prekriženih nogu ispijale prva pića i čekale kad će se kasni noćni sati okrenuti u njihovu korist. Većina je odabrala ultra kratke minice i visoke štikle nakon čega je pri kraju večeri uslijedilo žaljenje "kako jedva hodaju".

Umjetne sise, kvarc lampa i loše odjevne kombinacije

Nije nedostajalo niti ispalih grudi, ružnih komentara na račun pretjeranih odlaženja pod kvarc lampe, zblajhanih "cajki" frizura i jeftinih odjevnih kombinacija koje podsjećaju na divovske kačkane tabletiće. Mahom ulickane šminkerice, i tek poneku "normalnu curu",  pratili su većinom sportski tipovi natjecatelja koji su svoje poglede ipak većinom usmjeravali na djevojke koje su se slučajno našle u Villa klubu. "E, to su prave cure. Inače, ne volim iskvarcanu kožu jer se vidi da je iskvarcana, a ne volim ni previše šminke", rekao je jedan mister kojeg su kroz noć mamile djevojke u klubu koje izgledom, prema nekima, "šišaju" finalistice izbora za Miss Hrvatske 2008.

Da su se mlade djevojke tek počele upoznavati s manekenskim poslom govori činjenica kako se nisu željele fotografirati za vrijeme plesanja i neobaveznog druženja, pa su histerično okretale leđa objektivima. No, kako je večer odmicala, a trbusi se punili raznim tekućim sredstvima, djevojke su se okuražile i odlučile ne obazirati se na okolinu - i tek tad je krenuo pravi tulum. Misteri i missice međusobno su počeli sa zavodničkim plesovima, šaputanjima na uho i bacanjem komplimenata, da bi se malo kasnije neke djevojke s misterima i trljale što je naposljetku prešlo i na druge misice. Nije nedostajalo niti ljubljenja, dizanja na ramena, druženja sa strancima koji su se zatekli u Villa klubu i napokon, nakon dva tjedan karantene, prenapete seksualne energije. Tulum je trajao do tri ujutro kad ih je pred diskotekom čekao autobus koji je nove generacije potencijalnih ljepotica i ljepotana vratio u stvarnost.

U dva tjedna provedenih u hotelu Valamar Tamaris, buduća lica s naslovnica obavila su brojne skupne i pojedinačne editorijale na kojima su sudjelovali frizeri iz Salona Ivice Zanettija, vizažist Alen Ljubić i koreografkinja Ivona Perkov. 30. lipnja natjecatelji kreću pravac Varaždinskih toplica gdje će još jednom proći koreografije i detalje vezane za finalnu večer, a što su naučili i koliko su se opustili vidjet ćemo 6. srpnja kad će se u Zagrebu boriti za laskavu titulu koja će im donijeti "možda slavu, možda dobre poklone, a možda ništa".

Tekst i foto: Lana Vukičević

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara