Najviši čovjek na svijetu dobio automobil

LEONID Stadnik, najviši čovjek na svijetu, je prema posljednjim informacijama visok 258 cm, što mu je donijelo planetarnu slavu, ali i brojne probleme.

37-godišnji Ukrajinac posljednjih godina ima zdravstvenih poteškoća i sve teže hoda. Nakon što je nedavno na poklon dobio posebno prilagođen bicikl, ukrajinski predsjednik je ostvario obećanje i poklonio mu specijalno prilagođeni automobil. Radi se o monovolumenu Chevrolet Tacumi, jedinom monovolumenu koji se proizvodi u Ukrajini u pogonima ZAZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi automobil Leonidu će pomoći da lakše ispunjava svakodnevne potrebe, a možda čak i da se vrati na posao. Naime, zbog zdravstvenih problema prouzrokovanih velikom težinom Leonid se teško kreće, a kako ne stane u automobil ni prometala javnog prijevoza morao je odustati od posla veterinara koji je obavljao.

Usprkos zabrinjavajućoj činjenici kako Leonid i dalje raste, i to intenzitetom od oko dva centimetra godišnje, najviši čovjek je sretna osoba. Svih ovih godina imao je priliku upoznati brojne ljude dobre volje koji su mu pomogli. Leonid tako sada ima struju u kući, računalo i televiziju, a odnedavno i bicikl. Sljedeći problem je kuća u kojoj živi sa sestrom i majkom, a koja je postala jednostavno pretijesna za njega. Inače, Stadnik živi u selu Podoliantsi, 200 km zapadno od Kijeva.  

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara